MX World

27/02/2012 21:01 - geplaatst door Marcel Dirks

In Lacapelle-Marival begon het CLS Kawasaki team aan het seizoen. Het team dat met Joel Roelants ook een belg in z'n rangen heeft was er op uitzondering van Sebastian Pourcel volledig aanwezig. In Lacapelle-Marival zagen we naast CP377, Joel Roelants, Tommy Searle, Maxime Desprey, ook nog Ken De Dycker, Cedric Soubeyras en het Kemea team.

Klik op Thor hoe deze het er allen van af brachten!

Manche 1: 1. C. Pourcel ; 2. Bill ; 3. Searle ; 4. De Dycker ; 5. Soubeyras ; 6. Potisek ; 7. Roelants ; 8. Richier ; 9. A. Aubin ; 10. Clermont ; 11. J. Lieber ; 13. Wouts ; 16. Van Daele ; 19. Van Dueren.

Manche 2 : 1. C. Pourcel ; 2. Searle ; 3. De Dycker ; 4. Soubeyras ; 5. Bill ; 6. Potisek ; 7. Roelants ; 8. Richier ; 9. Leonce ; 10. Wouts ; 11. Van Daele ; 14. Van Dueren ; 15. Fors ;

Manche 3: 1. Soubeyras ; 2. C. Pourcel ; 3. Searle ; 4. Bill ; 5. Roelants ; 6. A. Aubin ; 7. Van Daele ; 8. Fors ; 9. Clermont; 10. Van Dueren ;

Algemeen klassement: 1. C. Pourcel ; 2. Searle ; 3. Soubeyras ; 4. Bill ; 5. Roelants ; 6. De Dycker ; 7. Clermont ; 8. Potisek ; 9. Van Daele ; 10. A. Aubin.

Bij deze uitslagen won dus Christophe Pourcel de MX1 klasse en Tommy Searle de MX2 klasse. Hieronder vind u nog een reactie van Christophe Pourcel.

Christophe Pourcel: "De baan in Lacapelle was perfect, het was technisch met diepe sporen, glad tijdens de derde reeks en voor ons was het een goede test voor de motor. We hadden al vast de goede afstellingen, ik had de beste ronde in de getimede training. Tijdens de eerste start maakte ik een foutje omdat de grond achter het hek iets te zacht was en daardoor ging ik als derde de eerste bocht in. Bill was snel aan het rijden, maar na een paar ronden heb ik hem gepasseerd om zo de race te winnen. In de tweede manche nam ik de kopstart. Tommy was snel, maar ik hield hem vier seconden achter me, de laatste manche was moeilijker vanwege de zon in onze ogen. Ik reed voorzichtig en goed en we hadden een goede laatste race met Soubeyras. Hij was snel en we hadden een aantal leuke passages samen. Uiteindelijk won hij, maar dat was niet zo belangrijk want ik nam de eindzege. Nu doe ik geen enkele race meer voor de eerste GP. We gaan testen op verschillende tracks om klaar te zijn voor Valkenswaard."