MX World

27/02/2012 08:13 - geplaatst door Marcel Dirks

Schitterend resultaat van onze Belgische debutant in de 85cc grote wielen Jarni Kooij. Jarni die pas is overgestapt op de 85cc zal dit jaar gelijk aantreden bij de grote wielen en dus één categorie overslaan.
Thor it voor meer info.


Vandaag in Heerde is het de eerste keer dat Jarni van start gaat in deze totaal nieuwe omgeving voor hem. Jarni heeft een 10de tijd in zijn groep weten te realiseren, algemeen is hij 23ste en dit op 58 ingeschreven rijders! Mede door dit resultaat mag Jarni de start nemen in de A finale later op de dag. Als je weet dat er amper 3 seconden verschil is tussen plaats 5 en plaats 13 dan weet je dat Jarni hier misschien wel aardig voor de dag kan komen.

Reeks 1 Deze eerste heat van de dag is geen lachertje maar onze kleine Belg laat zien dat hij uit het juiste hout is gesneden en knokt voor wat hij waard is. Na ruim 23minuten wedstrijd in de A groep komt Jarni dolblij als 11de over start en finish. Dit voor een 11jarige debutant in een reeks waarbij de tegenstand al minstens 1 jaar meer ervaring heeft is dit bijzonder goed. Wie de Kawasaki piloot een beetje kent vanuit de 65cc weet dat wanneer de tracks zwaarder worden Jarni pas op zijn best is, dus is er erg veel optimisme bij de familie Kooij. Nu goed rusten en dan klaar voor de tweede en beslissende reeks van de dag. Reeks 2 In deze heat laat Jarni echt zien dat hij klaar is voor dit grotere werk hij komt als 2de uit de startblokken! Meer dan een halve ronde kan hij zijn door Grizzly Racing, tot in de puntjes verzorgde Kawasaki op plaats 4 handhaven en dan slaat het noodlot toe. Jarni komt met een andere rijder in contact en ze haken in elkaar, gevolg valpartij van onze 11 jarige Kempenzoon. Een valpartij zonder veel erg Jarni springt direct recht en zoek de motor maar word op dit moment zelf aangereden door een achtervolgend rijder. Weer komt hij ten val, maar nog laat hij het niet afweten en met de moed dr wanhoop neemt Jarni op plaats 26 liggend de draad weer op en knokt zich terug vooruit in het peloton. Het lijkt wel of er een duivel op de motor zit want tegenstander na tegenstander moet eraan geloven op het nu loodzware circuit. Jarni komt in deze slotreeks als 13de over de finish en heeft hiermee velen de ogen doen fronsen. Via deze weg wenst de familie en Jarni alle sponsoren en supporters te danken voor het vertrouwen, en wij kijken nu reeds uit naar de volgende afspraak in het Nederlandse Oss.
Door: Geert Gelaude Foto's: Leo Kooij