MX World

25/02/2012 17:43 - geplaatst door Marcel Dirks

Terwijl de temperatuur buiten stijgt neemt ook de spanning in de motocross wereld toe. De eerste wedstrijd van het KNMV Open Nederlands Kampioenschap wordt volgend weekend verreden op circuit ‘De Witte Ruijsheuvel’ in Oss. Thor it voor meer info.

Zowel Jeffrey Herlings (MX2) als Herjan Brakke (MX1) verdedigen hun titel, beide hebben maar een doel en dat is hun titel prolongeren! Naast de MX1 en MX2 komen ook de jeugd rijders in actie in de klasses 125cc en 85cc.

De ‘verbouwing’ op het circuit van Oss is ondanks de vorst periode goed verlopen waardoor het circuit iets korter is geworden. Het zal op 4 maart dus even wennen zijn voor de rijders die al jaren hetzelfde circuit voor de wielen hebben gekregen. Herlings is de grote favoriet voor de overwinning, het afgelopen weekend won hij met veel machtvertoon de beroemde Starcross in het Italiaanse Mantova. Andere snelle mannen die naar Brabant komen zijn Jordi Tixier (Frankrijk), Jake Nicholls (Engeland), Joel Roelants (Belgie) en de Deen Nikolaj Larsen. De Nederlanders zullen er alles aan doen zich in de strijd om de prodiumplaatsen te bemoeien. Zo ook thuis-rijder Glenn Coldenhoff uit het naburige Heesch. De 21-jarige crosser maakte de afgelopen winter de overstap naar KTM en heeft hoge verwachtingen voor de eerste wedstrijd op eigen bodum. In de MX1 zien we diverse GP-toppers in actie zoals Ken de Dycker, Rui Goncalves, Evgeny Bobryshev en Shaun Simpson. Ze gaan het opnemen tegen rijders als Brakke, Ceriel Klein-Kromhof, Marc de Reuver, Bas Verhoeven en Stuwey Reijnders. De crosser uit Heesch heeft zich in Spanje voorbereid op de wedstrijd in Oss.

De trainingen op Circuit ‘De Witte Ruijsheuvel’ beginnen om 9.00uur en het starthek van het KNMV ONK valt voor de eerste keer om 12.30uur voor de 85cc-rijders. Daarna volgen de 125cc, MX2 en als de finale de MX1 toppers met diverse grote namen uit het WK. De grote jongens rijden twee manches over maarliefst 30 minuten en twee ronden! De nieuwe 125cc-klasse rijdt 25 minuten en twee ronden terwijl de 85cc rijders 20 minuten en twee ronden met elkaar de strijd aan gaan. De entree bedraagt slechts € 20,00 en daarvoor u de gehele dag kunt genieten van motocross het hoogste niveau!

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Geert Gelaude