MX World

24/02/2012 18:28 - geplaatst door Marcel Dirks

Deze week is het de beurt aan Speed Mobil rijder Jonas De Wispelaere uit Zelzate. Jonas komt uit bij de MCLB federatie en maakt dit jaar de overstap van de nieuwelingen Mx1 naar de junioren Mx1.
Thor it voor het interview

  Mx world : Hoe kwam je in aanraking met de motorcross?   Jonas:Mijn vader heeft nooit zelf gereden maar gaat al 40 jaar naar de motorcross dus ik ben ermee opgegroeid. In 2005 ben ik begonnen met crossen en ga nu aan mijn zevende seizoen beginnen.
Mx world: Wat is je beste en slechtste herinnering? Jonas: Mijn beste herinnering was toen ik de tweede plaats behaalde in het VJMO kampioenschap bij de aspiranten 125cc. Mijn tweede plaats in het FAM kampioenschap bij de nieuwelingen Mx1a behoort daar eveneens bij. Als slechtste herinnering heb ik een zware val in 2006 waar ik enkele kneuzingen aan overhield en een sleutelbeenbreuk in 2008.
Mx world: Beschrijf eens hoe het seizoen 2011 verliep voor jou ? Jonas: Het seizoen liep niet altijd van een leien dakje. Bijna elke week had ik pech met de motor. Daardoor greep ik telkens naast het podium en was het kampioenschap om zeep. Er had zeker meer ingezeten dan een 5de plaats.
Mx world: Wat zijn de doelstellingen voor 2012 en hoe verliep de voorbereiding hierop ? Jonas: In 2012 rij ik bij de junioren mx1/3 met het startnummer 58 en dat zal even aanpassen worden. Ik hoop zeker op een top 10 plaats en een paar podium plaatsen. De voorbereiding hier op was wel wat minder. Ik heb niet zo veel kunnen doen door dat ik in mijn vrije tijd zo veel mogelijk werk.
Mx world : Op welk type omloop rij je het liefst van al?
Jonas: Liefst heb ik een zand omloop zoals Axel, Stekene en Overslag.
Mx world: Je rijd voor het Speed Mobil team , hoe gaat het eraan toe binnen de club en welke organisaties staan er op het programma voor het nieuwe seizoen ? Jonas: De sfeer zit er goed en iedereen komt goed overeen. Organiseren lukt goed met zo een team. De volgende organisaties die op het programma staan zijn: Overslag, Stekene, Moerbeke, Wachtebeke ( terug van weg geweest) en de FAM finale in Overslag. Nog later op het jaar hebben we de eindejaarscross in Stekene.
Mx world: Is er nog tijd voor andere hobby' s buiten de cross?
Jonas: Eens uitgaan met vrienden tijdens de winter. En af en toe eens naar de cyclocross gaan kijken.
Mx world: Zijn er mensen die je wil bedanken? Jonas: Ja zeker! In de eerste plaats wil ik mijn vader Omer en mecanicien Marnix bedanken , die staan altijd klaar voor mij en het team ook natuurlijk. Alle sponsors en ook Stijn voor de mooie foto’s van het afgelopen jaar.
Mx world: Wij wensen je veel succes toe!