MX World

23/02/2012 20:02 - geplaatst door Marcel Dirks

UMC Vlaanderen organiseert dit jaar de eerste wedstrijd tellende voor het Europees kampioenschap voor dames op 29 april te Vollezele. .Jammer genoeg hebben onze dames, vanwege het slechte weer, nog niet veel kunnen trainen. Brenda Wagemans, Marlies Dictus, Britt Van Roy, Jolien Vleminckx, Kathleen Vanhaeren en Jessica Van de Velde gaan zich zondag voor de eerste keer meten met de concurrentie op de Ladies Cup in VLM te Linde-Peer. De voormalige Queen of Sands Cup die in 2011 gewonnen werd door Mariëlle De Mol.
Thor it voor de voorstelling van Brenda Wagemans


Om onze Belgische dames wat meer in de kijker te brengen, want dat verdienen de dames, komt er telkens  een rijdervoorstelling op Mx World. Waarvoor veel dank!!
Onze dames rijden met de startnummers 30 tot en met 39. Brenda Wagemans #30 .
Wat meer over mezelf:
Ik ben Brenda Wagemans en ik ben 19 jaar oud.
Toen ik 9jaar oud was heb ik na lang zeuren een motor gekregen een yamaha pw, jammer genoeg had ik er al snel genoeg van toen ik tegen een boom reed. Gelukkig was dit zonder erg en kwam ik er met de schrik vanaf, na enkele maanden besloot ik dan toch om opnieuw op de motor te kruipen!
Ik heb altijd bij JMS gereden en heb hier mooie resultaten behaald.
Op mijn 15jaar was ik oud genoeg  om deel te nemen aan het WK voor dames, dus besloten we om het eens te proberen, gewoon om te zien hoe ver ik stond.
Dit was me goed bevallen maar omdat het niet makkelijk was om sponsors te vinden en het WK toch veel geld kost aan verplaatsingskosten hebben we besloten om enkel het Europees en het Belgisch kampioenschap te rijden. 2007: 15de plaats wereldkampioenschap dames
2008: 12de plaats wereldkampioenschap dames
2009: 12de plaats wereldkampioenschap dames
2010:   4de plaats Open Nederlands kampioenschap dames
2011:   4de plaats Europees kampioenschap dames
             6de plaats Open Nederlands kampioenschap
             6de plaats Belgisch kampioenschap (VMCF) juniors mx2 Mijn ambities voor volgend jaar:
Elke wedstrijd zo goed mogelijk presteren en hopelijk een blessure vrij seizoen!
Volgend jaar kom ik opnieuw uit voor Team Defraine en zal ik tijdens de IMBA wedstrijden de kleuren van ons land verdedigen! Graag zou ik Luc Defraine van Team Defraine willen bedanken, ook Herman Gevers van extreme tuning, lv motors, putoline oil, acerbis, leatt brace, twin air ,  en natuurlijk mijn ouders!