MX World

23/02/2012 10:44 - geplaatst door Marcel Dirks

Aanstaande zondag 26 februari zal in Linde-Peer de eerste van 4 te rijden wedstrijden starten voor deze Ladies Cup. Vorig jaar was dit nog een proef die over slechts 2 wedstrijden liep, en dit jaar is er al een verdubbeling het mag dus gezegd zijn dit is een succesformule.
Thor it voor meer info


In 2011 was de bekende GP rijdster Marielle De Mol dan ook de verdiende Queen of Sand. Er zijn ook dit jaar weer tal van dames die aan deze wedstrijden zullen deelnemen, en de kans dat er een nieuwe Queen of Sand zal zijn na de vier wedstrijden is vrij groot want de winnares van vorig jaar is nu nog op stage in Spanje en moet dus de eerste wedstrijd van deze cup missen. Maar geen nood want de concurrentie is niet min en zal vooral uit Nederlandse hoek komen met o.a. Britt vd Wekken, Kimberley Braam, Mandy Koning,en Ragne Ruijs. Maar ook van Belgische zijde staan er enkele kleppers klaar om de strijd aan te binden en hun deel van de koek op te eisen. Hierbij denken we direct aan het volledige IMBA team met Brenda Wagemans, Jolien Vleminckx, Marlies Dictus, Britt Van Roy, Jessica Van De Velde, en Kathleen Vanhaeren. Er zijn ook reeds een pak hobby dames die zich hebben aangemeld, en bij een voldoende aantal worden zij ingedeeld in een apart klassement. Deelname is zeker een must want er is een prijzenpot van maar liefst 565 euro te verdienen, wat toch niet mis is lijkt ons. Voor de Nederlandse en Belgische rijdsters die met een MON of IMBA licentie willen starten, moeten ze gewoon aan de federatie een afvaarding moeten aanvragen voor deelname. Hierdoor hoeven de dames “geen daglicentie te betalen”. Inschrijvingen gebeuren tussen 07.00 en 09.00 en de training is rond 09.25 voorzien.
De eerste reeks is om 11.50 en de tweede reeks zal rond de klok van 15.30 worden verreden. Wie nog extra info wenst kan zich wenden tot Betty van Lommel +32-473.230.494