MX World

17/02/2012 00:05 - geplaatst door Marcel Dirks

Als een donderslag bij heldere hemel kregen we vandaag het bericht dat Global Action Sports de stekker trekt uit de Australasian Supercross Series, ook wel de Super X series genoemd! Omdat er geen andere promotor is zal het kampioenschap dat in 2008 in Australië ontsprong niet meer doorgaan in 2012 noch in de volgende jaren. Klik op thor voor meer!


Global Action Sports, de promotors van het hele gebeuren halen de aanhoudende financiële verliezen aan als breekpunt. Het kampioenschap dat met revolutionaire race formats uitpakte en naar de beste plaatsen in Australië en Nieuw Zeeland trok kon enkel het eerste jaar voldoende bezoekers lokken. Vanaf het tweede jaar gingen de entree cijfers jaar na jaar achteruit. In het tweede jaar kon het kampioenschap nog rekenen op een gemiddelde fan basis van 6000 fans, maar in het vierde jaar (2011) kond het kampioenschap nog maar rekenen op een gemiddelde belangstelling van 3500 fans.

De mensen van Global Action Sports zijn er dan ook het hart er van in dat hun ambitieus plan met mooie supercross parcours en mooie namen op de affiche is gefaald.