MX World

13/02/2012 00:39 - geplaatst door Marcel Dirks

Vorig weekend werd onder grote belangstelling de line-up bekend gemaakt van het Mikkola-team. Net zoals de vorige jaren komt de West-Vlaamse club opnieuw uit bij de BMB en wordt de rest van het seizoen aangevuld met de UMC-wedstrijden.  De families Declercq, Vansteenhuyse en Bonnet die het team runnen, hebben dit jaar een stevige voet in bijna alle categorieen. Na een succesvol seizoen 2011 met 5 rijders op het BK-podium probeert het team een even goed resultaat neer te zetten in 2012 Klik op Thor voor het volledige bericht!

In de interklasse MX2 wordt voluit de kaart van Mark Boot getrokken. De 20-jarige Nederlander verbaasde vriend en vijand vorig seizoen door lange tijd de leiding in het BK in handen te houden. De kleine Boot ruilt dit jaar wel van motor want hij gaat van start op een Honda-motor dankzij de ondersteuning van Ovaa-motors. Door de perfecte kalender zal Boot zowel in het BK als in het ONK van start gaan. In de MX1-klasse behoudt Gunther Ghysels het vertrouwen na een prima seizoenseinde. De Yamaha-rijder hoopt eindelijk eens een volledig jaar blessurevrij te kunnen volmaken en laat niets aan het toeval over. Hij heeft dan ook zijn zinnen gezet op het Vlaamse kampioenschap, de challenercup en een beter resultaat in het BK. Daarnaast start GG ook nog in een drietal WK MX3-wedstrijden en rijdt hij het Picardie-kampioenschap in Frankrijk. Voor het eerst krijgt Ghysels trouwens een teamgenoot bij de inters want Dorian Devillers maakt zijn interdebuut nadat hij vorig jaar op 18-jarige leeftijd vice-kampioen van België werd bij de Nationalen. De beide heren beschikken over identiek materiaal en kunnen rekenen op de steun van Barta-racing die een WP-vering klaarmaakte voor de Yamaha's. Daarnaast gaan de beide piloten met een HGS-uitlaat van start dankzij de ondersteuning van motorhandel Leon Sagaert.
Ookbij de quads staat Mikkola opnieuw aan de start want behalve de organisatie van twee BK-proeven voor de quads in Lommel en Eernegem,staat ook de Belgische kampioen Davy De Cuyper opnieuw aan de start bij Mikkola. Na de titel en winst in de GP van Polen en de cross der naties in Jauer, kan het nauwelijks beter voor de KTM-rijder. Hij gaat dit jaar het volledige EK-seizoen volmaken en het wordt dan ook benieuwd uitkijken naar zijn prestaties tegen Couprie en co. Het grote nieuws tijdens de persconferentie kwam echter uit onverwachte hoek want het team zet een zijproject op waarbij de jeugdbegeleiding centraal staat. Het jeugdteam rijdt op KTM-motoren waarmee Jordy Cappellen en de piepjonge Jarne Duytschaever de strijd zullen aangaan met de BMB-jeugdrijders.
    De entourage van het team werd in het tussenseizoen aardig aangedikt. Zo kunnen de rijders rekenen op Roland Rombout en Brick Schelfaut om hen met raad en daad bij te staan tijdens het seizoen. Dokter Eric Vandeputte zorgt voor de medische opvolging en Wim Lambrecht staat in voor het technische aspect. De PR wordt het werk van Gino Maes waardoor de groep bijzonder sterk werd uitgebreid. Het team is ook bijzonder actief als organisator want op 13 mei worden de heeserbergen in Lommel klaargestoomd voor de Europese BN -wedstrijd met ook de quads. Op Vrijdag 27 Juli wordt opnieuw aangeknoopt met een traditie want dan wordt er opnieuw een BMB-avondcross georganiseerd. De plaats van afspraak in het zanderige Eernegem. Ook in de overige categorieen zijn er rijders van Mikkola terug te vinden. Bij de Beloften gaat het trio Ben David, Keani Clement en Karel Schepmans proberen enkele podiumplaatsen te pakken.
   In de juniorenklasse staan Yannick Coemans (MX1) en Jens Ghesquiere (MX2) klaar en bij de Senioren zijn dat Dirk Paridaens en Niki Margetic. Tot slot promoveert Joni Coemans naar de Nationalen MX2 en in komen Donny Schmidt, Tom Schepmans, Alain Voermans en seniorenkampioen Christophe Hempte aan de start in de MX1-klasse. Behalve motorcross organiseert het team ook een trialwedstrijd in Evergem en dat ten voordel van hun trial-piloot Stijn Verburgh. Het team stond er op de persmeeting perfect bij en koos voor het vierde opeenvolgende jaar weer voor de Scoyco-kledij dat door MX477 werd geleverd. Het seizoen mag dus definitief starten.
  Voor alle kopjes appart klik je op onze fotogalerij!