MX World

12/02/2012 16:07 - geplaatst door Marcel Dirks

In San Diego zagen we alle toppers het beste van zichzelf geven en dit leverde een geweldige main event op! Van de eerste tot de laatste ronde zit de spanning er in.
Klik Thor!

SPOILER: Ronde 6 - Supercross Klasse in San Diego Een enorme menigte van 58.782 fans verwelkomde de zesde race van het 2012 Monster Energy AMA Supercross seizoen in het Qualcomm Stadium. Monster Energy Kawasaki's Ryan Villopoto won zijn derde race van het seizoen weet zo zijn voorsprong uit te breiden tot zes in het kampioenschap.

Yoshimura Suzuki's Brett Metcalfe pakte zijn eerste nucleaire Cowboyz ® Holeshot van het seizoen en nam zo Villopoto en Jake Weimer op sleeptouw. Villopoto nam in de tweede ronde de leiding, terwijl achter hem een strijd volgde tussen TwoTwo Motorsport / Bel-Ray / Honda 's Chad Reed, JGRMX James Stewart en Red Bull KTM's Ryan Dungey. In ronde 3, maakte Reed een pas op Weimer en wist hij zo de tweede plaats te nemen. Kort daarna verloor Weimer z'n derde positie aan Metcalfe.

Halverwege de race, ging James "Bubba" Stewart voorbij Metcalfe voor de derde, maar een paar ronden later ging Stewart in de fout op de whoops en overhandigde zo z'n derde plek aan Dungey. James Stewart zelf eindigde door z'n fout pas als vijftiende. Terug bij de leiders zagen we Reed en Villopoto hard tegen onzacht te keer gaan, en in de 18 ronde, nam CR22 de leiding. Maar Chad Reed was niet in staat om de leiding vast te houden. Reed ging naar de tweede plaats en stelde deze veilig. Ryan Dungey vervolledigde het podium.

"De whoops waren verraderlijk vanavond", zei Villopoto. "Ik wist dat het belangrijk was om constant te zijn in elke ronde. Vechten met Reed tot op de laatste paar ronden was spannend en ik was in staat om een ​​goede pass te maken. Ik ben blij dat de ik de rode nummerplaat op mijn kawasaki kan houden en ik kijk echt uit naar de de Dallas wedstrijd van volgende week."
Supercross Klasse - Uitslag San Diego Supercross Klasse - Stand na San Diego 1. Ryan Villopoto, Poulsbo, Wash., Kawasaki