MX World

09/02/2012 11:04 - geplaatst door Marcel Dirks

Zondag 12 februari zal de 11e Wintercross in Groesbeek plaatsvinden. De organisatie heeft er alles aan gedaan om de baan optimaal gereed te krijgen voor dit unieke evenement waarbij rijders van alle geledingen en van alle bonden het tegen elkaar op kunnen nemen. Thor it voor meer info.



Het circuit was al vóórdat de vorst echt inviel volledig vlak gelegd, het is hard maar geen ijsracebaan. Morgenochtend zal de Gemeente Groesbeek haar medewerking verlenen om alle toegangswegen geheel ijs- en sneeuwvrij te maken, voor zover dat nog nodig is, en ook zal de baan met een sneeuwveger ontdaan worden van de laatste resten sneeuw. De weersverwachtingen zijn gunstig en dus is er niets meer dat een mooie wedstrijd op zondag in de weg staat. Tal van aansprekende namen staan al op de deelnemerslijst. Zo zal er in de Ladies class deelname zijn van wereldkampioene Steffi Laier, van Europees kampioene én Supercross kampioene Nicky van Wordragen, van Nederlands kampioene Lianne Muilwijk. Bij de Inters zijn Europees en Nederlands kampioen Rene Albers en Nederlands Jeugdkampioen Roel van Oort en tal van andere toppers van de partij. De organisatie heeft rekening gehouden met uit Spanje en Italië terugkerende rijders en heeft daarom voor de Interklasse een 10 tal startplaatsen achter de hand gehouden. Rijders die dus dit weekend nog graag willen aanzetten in een internationale wedstrijd zijn daarom van harte welkom in Groesbeek. Let op, vol=vol. Er kunnen maximaal 10 rijders bij. In de overige klassen is het ook nog mogelijk aan te schuiven maar daar is het aantal startplaatsen minder. Heb je interesse om komende zondag in Groesbeek van start te gaan, kijk dan op de inschrijfsite om te zien in welke klasse er nog plek is.
Er kan echter niet meer digitaal ingeschreven worden. Wil je meedoen, neem dan even contact op via info@mbc-dezevenheuvelen.nl of telefonisch naar +31 6 2140 0868 (voorzitter Fred Albers). De MBC heeft uiteraard ook aan het publiek gedacht. Er is een grote, verwarmde tent waarin de bezoekers zich kunnen opwarmen tussen de manches en daar kan men ook terecht voor de verzorging van de inwendige mens. Wintercross Groesbeek, aanvang trainingen 9 uur, aanvang wedstrijden 11 uur. Entree tot 12 jaar € 5, vanaf 12 jaar € 10.
Het adres is: Nijmeegsebaan 1, 6561 KE, Groesbeek. GPS coördinaten 51.788925,5.913128