MX World

07/02/2012 20:36 - geplaatst door Marcel Dirks

We waren gisteren te gast bij de officiële voorstelling van het gloednieuwe Belgische "Standing Construct Suzuki Racing MX2 Team". Het team, opgericht door Tim Mathys en Luc Piccart komt in actie in het WK MX2 met Jens Getteman en de Deen Nikolaj Larsen, in het EK MX2 is het aan jong talent Damon Graulus. 

Thor it voor meer over dit team en een leuke fotoreeks

Klik hier voor de fotoreeks van de voorstelling van het team

Zoals eerder vermeld zijn zowel Luc Piccart als Tim Mathys volwaardige teameigenaars. Zowel Tim als Luc hebben jaren ervaring in de motocross, Tim vooral als rijder in de '80 en '90'er jaren, Luc heeft er al meer dan 10 jaar ervaring opzitten als mechanieker bij Team Suzuki en voerde vorig seizoen nog aan leidende functie in het LS Honda Team. 

De rijders werden zorgvuldig geselecteerd, Damon Graulus, al sinds jaar en dag ondersteund door Tim met zijn firma Standing Construct was een certitude, Damon zit ook in het Motorsport Future Team van Topsport Vlaanderen. Damon werd vorig jaar winnaar van de GP van Groot Brittanie (EK 125) en maakt in 2012 de overstap naar de viertakt-jongens in de EK MX2-klasse. Doel wordt topvijf maar er wordt toch gedroomd over een titel in deze jonge talentenklasse. Damon komt ook in actie in het BK.

Jens Getteman komt dan ook weer uit Motorsport Future en zijn manier van rijden wordt al vaak vergeleken met de rijstijl van ex-wereldkampioen Steve Ramon. Jens nam in 2011 al deel in het EK MX2 en kon al enkele zeer mooie resultaten neerzetten in zijn eerste volledig seizoen van het EK. 2012 wordt vast en zeker nog een leerjaar voor de jonge Wellenaar, het doel is "punten halen" in zijn eerste seizoen in het Wereldkampioenschap. Ook Jens zal in het BK uitkomen.

Derde man, maar zeker niet derde in rang is de Deen Nikolaj Larsen. Nikolaj werd in 2008 vice Europees kampioen wat bewijst dat hij wel wat in zijn mars heeft. Zijn eerste WK-jaren waren er drie om snel te vergeten want hij kende heel wat pech maar vorig jaar nog liet hij zien dat hij op zijn prive KTM een mooie tiende plaats kon behalen in het Valkenswaardse zand. Nikolaj zijn doel is om opnieuw fun te hebben op de motor en om vaste toptien-rijder te worden. Ook de Deense titel is een ambitie, hij vult het Deens Kampioenschap aan met Belgisch Kampioenschapswedstrijden.

Mechaniekers van het team zijn voor de WK-rijders de tweelingbroers Dave en Rudy Geurts. Dave heeft al heel wat jaren ervaring bij Team KTM en Team Suzuki en volgde Luc Piccart naar het LS Honda Team waar hij Luc nu opnieuw volgde naar dit nieuwe Suzuki team. Rudy heeft heel wat ervaring in de motocross en heeft heel wat technische bagage bijeengekregen bij enkele gerenomeerde motocross-zaken. 

Chauffeur van het team is Francois Claes, Francois is wereldberoemd in de paddock en zal er ongetwijfeld voor zorgen dat de sfeer goed zit binnen het team. Francois zijn vrouw, Myriam Thys zal instaan voor de hospitality en neem een deel van de verzorging van de rijders op zich.

Klik hier voor een fotoreeks van de Teamvoorstelling