MX World

05/02/2012 19:22 - geplaatst door Marcel Dirks

Het was deze morgen bang afwachten en uitkijken naar wat het weer afgelopen nacht had uitgericht. Helaas voor de inrichters was hun nachtmerrie waarheid geworden en had de Franse badplaats een knap sneeuw tapijt over zich gekregen. Dit zorgde naast unieke beelden voor een hele boel extra werk...
Klik op Thor voor meer...


Dit was namelijk de situatie om negen uur deze morgen.
Dimanche 9h : le circuit de l'Enduropale 2012... door France3Nord-Pas-de-Calais

Maar toch om klokslag 13.00 werd er gestart op een circuit dat relatief veilig kon genoemd worden. Al was de ondergrond nog steeds bevroren en waren sommige stukken redelijk glad.

De wedstrijd startte met een kop start voor Adrien Van Beveren. Maar in de tweede ronde kwam Adrien in aanraking met een gedubbelde piloot en daarbij verloor hij veel tijd. Dit was in het voordeel van z'n concurrenten: Jean Claude Mousse en Nicolas Aubin. Beide vochten na de val van Adrien Van Beveren met elkaar voor de leiding. Dit duel duurde tot Nicolas Aubin net voor de pitstop zonder benzine viel, hierbij ging Nicolas snel hulp roepen in de pits en deze duwden de motor naar de pitstop. Maar hulp van buitenaf is ook in Le Touquet verboden en na de wedstrijd werd beslist dat dit incident zou gesanctioneerd worden met één ronde aftrek in de eind uitslag.

Na het pitstop incident van Nicolas Aubin lag de weg voor JC Mousse helemaal open naar de overwinning. Tanel Leok die mede favoriet was reed op de derde plek een standvastige wedstrijd en rukte na de pech van Aubin op naar de tweede. Dit duurde echter niet lang want een ontketende Nicolas Aubin rukte nog terug op naar een tweede plek in de eindstand. Deze plek werd hem echter achteraf afgenomen en zo werd Tanel Leok tweede. Milko Potisek vervolmaakte het "papieren" podium.

Voor de Belgen was het een mooie "Le Touquet". Manuel Priem kende een slechte start en zat na de eerste ronde pas rond de 47 positie maar de de West-Vlaming bleef op z'n Yamaha standvastig oprukken zodat we hem het laatste anderhalf uur in de top tien zagen opduiken. Aan de finish werd Manuel Priem knap als zesde afgevlagd maar door de sanctie van Nico Aubin is dit nu een vijfde stek geworden. Manuel Priem kan dus met een voldaan gevoel terug kijken op Enduropale Du Touquet van 2012. Al had er misschien met een betere start - eerste ronde - meer ingezeten.

De andere Belgen die het knap deden waren Ricky Claus met een negende stek en Johan Boonen met een twaalfde stek. Ook zagen we Sven Wouters met een eenentwintigste plek net buiten de top twintig eindigen.

Ook waren er een hele boel belgen die bij de beste tien procent (eerste honderd) hoorde! Deze belgen waren; Tom Lahousse die net in de top vijfentwintig bleef met z'n vierentwintigste stek, enduro man Thierry Klutz die een achtentwintigste plek wist te veroveren, Kenny Van Herck die zesendertigste werd, Sven Verbrugghe werd tweeënzestigste, Glenn Baert werd negenenzestigste en de laatste belg in de top honderd was Dave Kaers op een tweeëntachtigste plaats.

Enduropale Du Touquet - Top 10

1 - Jean-Claude Moussé - Yamaha
2 - Tanel Leok - Suzuki
3 - Milko Potisek - Honda
4 - Adrien Van Beveren - Yamaha
5 - Manuel Priem - Yamaha
6 - Thomas Allier - Yamaha
7 - Rudy Vergriete - Yamaha
8 - Romain Maurez - Honda
9 - Ricky Claus - Handy Racing
10 - Florent Blanchard - Honda

Voor de volledige uitslag kan u op deze link terecht.

Hieronder vindt u nog een video van France3 over de afgelopen Enduropale Du Touquet 2012:

Enduropale 2012 : résumé door France3Nord-Pas-de-Calais