MX World

03/02/2012 00:59 - geplaatst door Marcel Dirks

Dit weekend wordt als het weer het toelaat de 37ste “Enduropale” van Touquet gereden. Wij belgen wonnen vijf maal “Le Touquet”. Driemaal met Eric Geboers, eenmaal met Gérald Delepine en Steve Ramon bracht vorig jaar met z’n overwinning de teller op vijf. Dit jaar is de kans op een overwinning kleiner als vorig jaar maar zeker niet onbestaande. Klik op THOR en lees wie onze hoop is in bange “Le Touquet” dagen en kom te weten waar je deze wedstrijd live kunt volgen!


In de soloklasse is onze grootste hoop op een overwinning of een goed klassement Manuel Priem. De West-Vlaaming liet zich eind november opmerken toen hij in “Ronde des Sables”(=een zware strandwedstrijd in Duinkerke) knap vierde werd. Daarbij liet hij o.a. Ken De Dijcker, Arnaud De Meester en Yves Deudon achter zich en vooral die twee laatste namen zullen we ook terug zien in Touquet!

Maar in de Enduropale van Touquet staan er natuurlijk meer dan één Belg aan de start en omdat zand onze natuurlijke habitat is maken er nog wel meer Belgen kans op een mooi resultaat. Zo kijken we ook uit naar Ricky Claus en Tom Lahousse. Beiden namen ook deel aan “Ronde des Sables” en eindigde daar respectievelijk twaalfde en zeventiende. Als generale repetitie kan dit tellen!

Wie er ook geen genoeg van krijgt is oude getrouwen Johan Boonen. Dat Johan Boonen nog steeds de gashendel kan opendraaien zagen we vorig jaar toen hij knap tiende werd.

Naast deze Belgen staat nog een heel leger andere landgenoten aan de start met o.a. Julien Lieber, Wietse Brackman, Sven Verbrugghe, Sven Wouters en vele andere. De hele deelnemerslijst kan u hier vinden.

Maar al deze landgenoten moeten voor een goed resultaat wel voorbij een hele rist Franse zandspecialisten en een Est. Met Jean-Claude Mousse, Arnaud De Meester, Milko Potisek, Adrien Van Beveren, Yven Deudon, Nicolas Aubin? en Tanel Leok. Tanel Leok die met de zelfde nummer zal aantreden als Steve Ramon vorig jaar.

Hoe dan ook het belooft een interessante wedstrijd te worden als de sneeuw ten misten geen spelbreker gaat spelen! De solo wedstrijd is via deze weblink live te volgen via France3.

En nu genoeg over de solo’s en even over de quads. De quads waarin we met alle waarschijnlijk de meeste kans hebben op een Belgische winnaar. Met Jan Vlaeymans hebben we namelijk een piloot van wereldklasse die de strijd kan aangaan met Romain Couprie. Daarbij komt ook nog de aanwezigheid van Auke Theuninck die zonder tegenslag zeker top tien en misschien wel top vijf kan halen! Wie de andere Belgen zijn die deelnemen kan u hier vinden