MX World

30/01/2012 18:51 - geplaatst door Marcel Dirks

De indoorhal in Roosendaal werd geopend voor trainingen half Oktober 2011, hoog tijd voor Mxworld om eens langs te gaan.
 
Thor it voor meer.

Mxworld: Hoe kwamen jullie op het idee om een indoorbaan aan te leggen? Waarom indoor en geen outdoor? Marijn Bennaars: Omdat de outdoorcircuits vaak te nat liggen, zelfs in de zomer gebeurt dit wel eens. Ik ben zelf vaak in Amerika geweest en heb daar met diverse toppers gesproken zoals Ryan Villopoto en Mike Allesi. Die jongens trainen minimaal vier keer per week op technische circuits en dat is in Europa bijna onmogelijk. Wij hebben het circuit ook zo aangelegd dat er alles in zit. Er zijn vlakke bochten en kombochten, makkelijke en moeilijke jumps, ...echt alles zit erin.
Mxworld: Hoe houden jullie de baan in goede conditie en met hoeveel medewerkers zijn jullie? Marijn Bennaars: Wij vlakken dagelijks het circuit met tractor en shovel. Voor de ondergrond hebben we 40 procent leem en de rest bosgrond gebruikt om geen harde betonbaan te krijgen. Bij ons werken twee vaste medewerkers en drie vrijwilligers.
Mxworld: Is er veel belangstelling en zijn de rijders tevreden? Marijn Bennaars: Er is zeer veel belangstelling. De rijders zijn ook zeer tevreden ondanks dat het circuit in het begin wat te nat lag en de rookafzuiging niet optimaal werkte maar dat is nu al veel beter. Ook de toppers vinden de weg naar onze indoorhal. We mochten al Mike Kras, Nick Triest en Micha Boy De Waal verwelkomen.
Mxworld: Het supercrossen kent succes in Nederland , dromen jullie ervan om ook hier een wedstrijd te organiseren? Marijn Bennaars: In onze vergunning staat dat wij geen wedstrijden mogen organiseren. De reden is omdat de toestroom op hetzelfde moment te groot wordt.
Mxworld: Zijn er dingen die in de toekomst nog gaan veranderen? Marijn Bennaars: Het circuit wordt minimaal om de drie maanden veranderd om het toch leuk te houden voor onze rijders. De baan is 1.1 km lang op een oppervlakte 6900 vierkante meter dus dit bied heel wat mogelijkheden. Op dit moment beginnen wij met het plaatsen van reclamedoeken tegen de wanden. Gelukkig is er veel belangstelling van sponsoren. Er zal ook regelmatig les gegeven worden door diverse goede motorcrossers. Voor meer info kijk op www.mxindoor.nl