MX World

30/01/2012 18:23 - geplaatst door Marcel Dirks

Ruim een week na het salon is de tijd aangebroken om een evaluatie te maken over de stand van "Red de Motorcross" op het salon en tegelijk een blik naar de toekomst te werpen. Ondanks een krap budget en zeker door de korte tijd om alles voor te bereiden zijn we er toch in geslaagd een leuke stand op te bouwen die alles bij elkaar ongeveer 2.250 euro gekost heeft. De oppervlakte kregen we gratis aangeboden door MCC en FEBIAC, veel materiaal kregen we in bruikleen van GPR (Jo de Munck en Eric Geboers himself hielpen mee met de opbouw van de stand), vaste medewerker van GPR André Maris en vaste medewerker van MC Lille Jan Vloemans zorgden er dan weer dat de stand continu bemand was. Er stonden zowaar 3 echte fabrieks-motoren en op de spandoeken werd duidelijk gemaakt hoe de situatie vroeger was en waar we nu beland zijn met de MX in België.

Ieder salon begint met een persdag en we hadden meteen 4 wereldkampioenen op de stand: Harry Everts, Eric Geboers, Stefan Everts en Joel Smets, samen goed voor 24 wereldtitels. Stefan Everts zette meteen de toon met een vlammende toespraak. Voor wie hem (nog) niet gezien heeft: www.motorcrossCO2bos.be, waar u hem integraal kan bekijken. Meteen gaven we de aftap van onze aktie voor 2012: het motorcross CO2 bos. Tot en met de MXoN 2012 gaan we virtuele bomen verkopen: iedereen kan voor 10 euro eigenaar worden van een CO2 boom. Eric Geboers gaat de totale opbrengst van de aktie aanbieden aan minister van leefmilieu Joke Schauvlieghe op de MXoN 2012 in Lommel. Daarna gaan we de bomen ook effektief planten op de nog resterende permanente omlopen. Tijdens de 10 dagen van het salon verkochten we ondertussen 232 bomen op de stand. Ook de importeurs engageerden zich. KTM (60 CO2 bomen), Kawasaki (50 CO2 bomen), Yamaha (20 CO2 bomen) en Husqvarna (5 CO2 bomen) zullen binnenkort het totaal aantal bomen van ons CO2 bos met 50% doen toenemen!. Met Honda en Suzuki gaan we in de komende weken in onderhandeling om te zoeken naar een geschikte formule die bij hun strategie past. Monster Energy is ondertussen ook eigenaar van 10 CO2 bomen en woordvoerder Pieter de Jonghe heeft reeds beloofd dit aantal te verdubbelen. Maar de aktie gaat verder! Ondertussen is onze site www.motorcrossco2bos.be/ op het net (thx to Lander Vanderstraeten van www.time4mx.be/) en daarop staan de namen van de donateurs van de CO2 bomen vermeld. Deze wordt iedere keer aangevuld want iedereen kan nog steeds 1 of meerdere CO2 bomen aanschaffen door per boom 10 euro te storten op www.rabobank.be/
844-0412232-09
IBAN: BE52 8440 4122 3209
BIC: RABOBE22
Guy Dick
Hoogstraat 30
1570 Galmaarden
Ook hier lopen de bestellingen binnen zodat we de kaap van 250 verkochte bomen reeds overschreden. Via www.motorcrossco2bos.be kunt u zelf bepalen op welke permanente omloop uw CO2 boom geplant zal worden in het najaar. We zijn ook al uitgenodigd om onze stand te zetten op verschillende BK's (Beervelde, Kester - met de andere moeten we nog afspreken), Everts&Friends, GP Zijspannen en op de UMC wedstrijd in Tessenderlo. Kortom, het Motorcross CO2 bos krijgt vorm! Uiteraard is de lijst van mensen die we moeten bedanken zo lang dat het gemakkelijk is om iemand te vergeten maar we willen toch een speciaal dankwoord richten aan Marcel Dirks van www.mxworld.be voor de tijdige aanlevering van de spandoeken en aan de Motorgazet, www.mxworld.bewww.time4MX.be, www.smxpics.bewww.reddemotorcross.bewww.MXMag.be en www.demotorwereld.be voor de publikaties op de sites.