MX World

06/11/2011 20:03 - geplaatst door Marcel Dirks

Op deze slotdag bij de SX in Zuidbroek was Max Anstie dan toch aan het feest! Bij de start leek het eerder op een copy te gaan worden van voorgaande dagen, Goerke aan de leiding en gelijk een gaatje... Thor it voor meer info.


Het lot besliste er echter anders over in ronde drie kwam, de boomlange Fransman Rouis erg hard ten val en de wedstrijdleiding trok gelijk de rode vlag. Eerder zagen we dus dat Matt Goerke de bende op sleeptouw had genomen en dat Anstie wederom zijn start had gemist. Dus werd het circuit terug klaargemaakt, en mochten de rijders eventjes gaan uitrusten voor de herstart werd gegeven.

Bij de herstart was het Anstie die op de whoops snelstarter bij uitstek Greedy te grazen nam en direct een gat sloeg. Matt Goerke had zijn start helemaal gemist en moest aan een inhaalrace beginnen. Bij de eerste doortocht zat Goerke op plaats 6 wat niet voor zijn doen was, maar zoals voorgaande dagen vloog hij over het circuit en rijder na rijder moest plooien voor de overmacht van deze Amerikaan. Deze ingekorte reeks werd niet over 15 ronden maar slechts over 10 gereden, mede daardoor weten we niet wat het zou zijn mocht Goerke nog in het wiel zijn gekomen van Anstie...

Shannon Terreblanche stuurde zijn KTM , via de herkansing de finale in en werd  knap 6de na een heuse inhaalrace en een klein foutje. Van Belgische zijde was het enkel Yentl Martens die net als gisteren de finale wist te bereiken. Voor Maarten en Tim Govaert was de herkansing voor deze finale het hoogste op deze slotdag. Minder goed verging het wederom Matthias Plessers die zijn draai niet vond op dit circuit.

Bij deze editie van de SX in Zuidbroek mogen de organisatoren terugblikken op een zéér geslaagd weekend, met zeer goede rijders aan de start en veel volk in de tribunes.