MX World

22/10/2011 23:14 - geplaatst door Marcel Dirks

Afgelopen nacht en morgen werd in Australië (Melbourne) de eerste manche van het Australiasian SuperX (SX) kampioenschap verreden. Maar de weergoden waren de openingsmanche van de SuperX niet gunstig gezind en dat zorgde voor een “Muddy SX”. Klik op Thor om te lezen hoe dat afliep!

Fotos: KTM Australia & KTM USA (Hoppenworld.com)
Zoals ondertussen geweten wordt er in het SuperX kampioenschap elke kampioenschapsmanche een nieuw format gebruikt en normaal zou er nu in de “Open” klasse worden geopteerd voor een format dat bestond uit twee reeksen van tweemaal tien minuten met slechts vier minuten pauzen tussen beide reeksen, maar door het slechte weer werd het één main event van 12 ronden! En in die main event nam oude bekende Billy Mackenzie de kop start. Tye Simmonds volgde als tweede en Dry Charlton als derde. Billy Mac legde z’n wil op aan de tegenstand maar gleed in op het vettig parcours weg en daardoor kon Tye Simmonds voorbij gaan, Billy kon de wedstrijd gelukkig snel genoeg hervatten om zo toch nog voor de opgerukte Ryan Marmont te blijven. De Australische SX specialisten Jay Marmont, Daniel Reardon en Jake Moss kende alle drie een baal avond en voelde hun op het slijk ironisch genoeg als een vis op het droge. De drie kwamen respectievelijk niet verder dan een 8ste; 9de en 10de stek.

Top tien Resultaat – Ronde 1 Australiasian Super X (OPEN) – Melbourne

1.    Tye SIMMONDS - JDR Motorex KTM:
2.    Billy MACKENZIE – Monster  Energy Kawasaki:
3.    Ryan MARMONT – JDR Motorex KTM:
4.    Cheyne BOYD – Carlton Dry Thor Honda Racing:
5.     Dan MCCOY – Team Motul Pirelli Suzuki:
6.    Michael PHILLIPS - Carlton Dry Thor Honda Racing:
7.    Todd WATERS – Carlton Dry Thor Honda Racing:
8.    Jay MARMONT - CDR Rockstar Yamaha:
9.    Daniel REARDON – JDR Motorex KTM:
10.    Jake MOSS – CDR Rockstar Yamaha:

Bij de 250cc piloten werd er wel nog een dubbele finale gereden en in die finales kwam toekomstig ICE ONE Racing piloot Dean Ferris goed uit de verf. In de eerste finale reed Ferris van kop tot finish aan de leiding. Voor de tweede plek was er mee animo met Matt Moss die uiteindelijk de tweede plaats claimde en de derde stek was uiteindelijk voor Josh Cachia. In de tweede finale kwam wederom Dean Ferris als een raket uit de startblokken maar nu zaten Matt Moss en Luke Styke meteen mee in z’n wiel. Dean Ferris hield stand tot halfweg wedstrijd maar verloor dan de controle en gaf zo de kans aan Matt Moss om de leiding over te nemen en aan Luke Styke en Brendan Harrison om de tweede en derde plaats te nemen. Ferris knokte zich nog terug naar de derde plaats maar maakte toen terug een foutje net voor het overschrijden van de zwart wit geblokte vlag. Dean Ferris kreeg de motor niet meteen terug gestart en kon uiteindelijk pas als tiende over de finish rijden.

Top tien Resultaat – Ronde 1 Australiasian Super X (250) – Melbourne

1.    Matt MOSS – JDR Motorex KTM: 2,1 TOTAL
2.    Luke STYKE – Serco Yamaha: 5,2 TOTAL
3.    Brendan HARRISON – JDR Motorex KTM: 4,3 TOTAL
4.    Josh CACHIA – JDR Motorex KTM: 3,5 TOTAL
5.    Dean FERRIS – Monster Energy Kawasaki: 1,10 TOTAL
6.    Steven CLARKE – Team Motul Pirelli Suzuki: 10,4 TOTAL
7.    Adam MONEA – Team 07 Axis Motorsport: 7,7 TOTAL
8.    Kirk GIBBS – Serco Yamaha: 15,6 TOTAL
9.    Robbie MARSHALL – Yamaha: 13,9 TOTAL
10.   Casey TURNER - Suzuki: 9,13 TOTAL