MX World

04/10/2011 18:40 - geplaatst door Marcel Dirks

Tanel Leok is geen onbekende bij het team, Leok verving in 2004 Joël Smets toen die uitviel met een blessure. Op de RM-Z 450 behaalde Tanel zijn eerste topdrie-resultaat, de Estonian Express was toen nog maar net 19 jaar. 

Klik op Thor voor een reactie van Tanel en Teammanager Sylvain Geboers

Tanel Leok: "Ik verander opnieuw van team maar ik ben zeker dat ik me die keuze niet ga betreuren, ik trek immers naar een van de beste teams in de paddock. Het was een geweldig gevoel toen ik het aanbod kreeg van Suzuki, zeker omdat het met het team is waar ik mee ben doorgebroken. Ik had in 2004 al goede resultaten met de motor, ik was toen nog erg jong maar kan me wel nog herinneren hoe lekker de Suzuki reed. Ik heb een goede kans volgend seizoen, ik ben erg gemotiveerd. Ik kan amper wachten."

Sylvain Geboers: "We zijn erg verheugd dat we eindelijk onze twee rijders voor 2012 kunnen aankondigen. Het verlengen van Clement zijn contract was prioriteit, hij is een van de meest getalenteerde rijders op dit moment en is ook nog erg jong. We hadden pech in 2011 maar zijn snelheid en mogelijkheden waren erg zichtbaar. Met Tanel Leok erbij weten we dat we een snelle rijder erbij krijgen. Het zal een qua voorbereiding een leuke voorbereiding worden met ik hoop een beter seizoen in 2012. Ik wil ook nog eens onze dank uitspreken voor Steve Ramon. Steve won in 2007 onze laatste wereldtitel en hij was zes jaar een stuk van ons team. Het hele Suzuki-team wenst hem dan ook een volledig herstel toe en zijn hem erg dankbaar voor zijn inzet, resultaten en profesionalisme de tijd dat hij voor ons reed."

Foto: Bavo