MX World

21/09/2011 18:04 - geplaatst door Marcel Dirks

Stichting Motorcross Markelo heeft het genoegen u een evenement op wereldniveau te mogen presenteren op ons prachtige circuit “de Herikerberg” 
Ronde zes van Open Nederlands Kampioenschap 2011 solo’s MX 1, MX2, Lady’s en 85cc.
Markelo staat internationaal zeer hoog aangeschreven, met de grootste geschiedenis in het WK Motorcross. Geen andere organisator evenaart Markelo in het aantal verreden Grand Prix’s en internationale top wedstrijden. 

Thor it voor meer info

Evenals in de afgelopen jaren is het de Stichting Motorcross Markelo gelukt om de rechten te bemachtigen voor de organisatie van een grote internationale wedstrijd.  25 september zal het Open Nederlands Kampioensschap  solo motocross worden verreden op Circuit de Herikerberg. Deze wedstrijd is de één na laatste in een serie van 7 wedstrijden voor het Open Nederlands Kampioensschap. Grote kans dat in Markelo dus al één of twee kampioenen bekend worden.
In dit Open Nederlands Kampioensschap strijden niet enkel de topcoureurs  van Nederland maar ook rijders vanuit de rest van de wereld rijden om de eindzege in Markelo.  Meerdere fabrieksteams zullen dan ook proberen in de sterkste bezetting af te reizen richting dit schitterende evenement. MX2 Momenteel wordt de MX 2 inters in de tussenstand aangevoerd door vice Wereldkampioen Jeffrey Herlings.  De rijder uit het KTM-Red Bull team staat op kop met 223 punten gevolgd door de belg Joel Roelants die tot nu toe 167 punten heeft weten vergaren.  Jeffrey Herlings kan dus in Markelo gekroond worden tot Open Nederlands Kampioen.
Mike Kras volgt Roelants met 7 punten minder op een derde plaats . Als lokale rijder verwacht men toch nog wel iets van Rick Satink. De inwoner van Hengelvelde rijdt steeds beter, en komt als aanvoerder van mx2 nationalen naar Markelo.   1 Jeffrey Herlings 223 2 Joel Roelants 167 3 Mike Kras 160 4 Petar Petrov 153 5 Glenn Coldenhoff 137 6 Michael van Wezel 114 7 Harri Kullas 113 8 Erik Eggens 113 9 Jordi Tixier 91 10 Donny Bastemeijer 84 11 Jeremy van Horebeek 80     MX1 De MX1 is een strijd tussen twee Yamaha team genoten. Team eigenaar Adrie van Beers verkeert in de luxe positie dat én Herjan Brakke én Marc de Reuver de plaatsen 1 en 2 bezetten. 9 punten maken het verschil tussen beide heren waarmee wel moet worden aangetekend dat de Reuver de eerste wedstrijd heeft gemist! Derde man op afstand is de belg Kristof Salaets, hij moet een verschil van 58 punten overbruggen op de tweede man.

1 Herjan Brakke 176 2 Marc de Reuver 167 3 Kristof Salaets 109 4 Rob van Vijfeijken 104 5 Yentel Martens 101 6 Evgeny Bobryshev 100 7 Ken de Dijcker 100       Zondag 25 september beginnen wedstrijden om  12:00 uur met de lady’s cup. De trainingen vangen aan vanaf 09:00 uur.
De organisatie heeft gezorgd voor een perfect randgebeuren met promogirls, vermaak voor de kinderen en voor een ieder toegankelijk rennerskwartier incl. industriestraat.
Entree is  voor de zondag € 20,- voor een gehele dag vermaak. Zaterdags rijden de nationalen hun wedstrijden op het Grand Prix circuit. De entree op deze dag is € 5,-.   Meer info op www.motorcrossmarkelo.nl