MX World

13/09/2011 20:02 - geplaatst door Marcel Dirks

Afgelopen weekend waren de Enduro rijders te gast in Mons voor hun wedstrijd om het BK. Ze kregen er één van de langste specials uit het kampioenschap voorgeschoteld. De organiserende club had er alles aan gedaan om de rijders een leuke dag te bezorgen. Thor it voor meer info


Het beloofde een zware dag te worden voor de rijders. Met een special waarbij de beste Inters net onder de 9 minuten bleven, en een lastige verbindingsrit waren ze meer dan zoet! De verbindingsrit was niet de langste maar door de vele kruip- en sluippaden was het een rit die veel tijd in beslag nam. Het was zo erg dat de vijfde ronde werd geannuleerd. En dit was geen ovebodige luxe want velen hebben er zondag een rit van meer dan 8 uren opzitten!

Jean Francois Goblet was maar met één doel afgezakt, zijn slechte prestatie van vorig jaar doorspoelen met een overwinning! Enigste die min of meer het tempo kon bijhouden was Kevin Gauniaux. De special lag er zwaar bij, doordat het Belgische leger in dagen vooraf nog over het circuit had gereden met tanks waren er hier en daar natte plaatsen ontstaan. Maar de mensen van ASA Mons hadden die plassen nagenoeg allen weten te minimaliseren en op sommige plaatsen kwam de zanderige ondergrond van het le bois brûlé zelfs bovendrijven. Dit speelde natuurlijk in de kaart van de man in form, Bob Van Looveren die met de lichte 250cc 2 takt de gehele dag in de top 5 gehandhaafd bleef. De AMC Wuustwezel rijder werd uiteindelijk 4de algemeen en zette hiermee zijn beste prestatie van het jaar neer in het BK Enduro.

Bij de E1 rijders was het de HM Honda gesponsorde Roel Verpoorten die wederom de beste zaak deed. Bij de lichtste klasse was het Adrien Vandommele op de MB Racing TM die iedereen het nakijken gaf. Bij de E3 leek het er lange tijd op dat  Wim Vanderheyden over de beste kaarten beschikte maar bij de 3de ronde op de verbindingsrit viel de Husaberg plots stil. Een tak had een gaatje gemaakt in de radiator en zodoende was er geen koeling meer en was het out voor de Brabander. Hierdoor was de weg vrij voor Kevin Gauniaux die op de Gas Gas geen tegenstand meer ondervond.

Uitslag Scratch Inters Enduro Mons: 1 Jean-François Goblet 2 Kevin Gauniaux 3 Cédric Cremer 4 Bob Van Looveren 5 Adrien Vandommele 6 Michaël Vukcevic 7 Tom Frison 8 Roel Verpoorten 9 Charles-Antoine Allegra 10 Thierry Wansart 11 Mike Herman 12 Ian Olthof 13 Jérémie Fraselle 14 Karadeg Lamberty 15 Bertrand Bailleux Uitslag Inters E1: 1 Adrien Vandommele 2 Tom Frison 3 Roel Vanderpoorten 4 Charles-Antoine Allegra 5 Ian Olthof Uitslag Inters E2: 1 Jean-François Goblet 2 Cédric Cremer 3Bob Van Looveren 4 Michaël Vukcevic 5 Thierry Wansart 6 Mike Herman 7 Bertrand Bailleux Uitslag Inters E3: 1 Kevin Gauniaux 2 Jérémie Fraselle  3 Karadeg Lamberty