MX World

14/08/2011 22:38 - geplaatst door Marcel Dirks

De Belgische delegatie heeft zich in goede zin laten zien in het Italiaanse Cingoli waar het FIM junior Motocross WK werd verreden. In de 65cc klasse hadden we met Bo De Clercq één man die de laatste 40 had gehaald. Bo werd knap 33ste algemeen. In de 85cc hadden we ook maar één vertegenwoordiger in de laatste 40 met Nathan Renkens. Die Nathan Renkens deed het formidabel met een 9de stek algemeen! Klik op Thor voor de 125cc en de volledige uitslagen.

Bij de 125cc hadden we meer vertegenwoordigers bij de laatste 42. Met Brent Vandoninck, Damon Graulus, Dietger Damiaens, Robin Bakens en Mathias Plessers die eerste reserve was. Damon Graulus was gisteren in de kwalificatie al beste belg en vandaag was dat niet anders. Damon pakte een knappe 6de plaats algemeen en zelfs dit had nog knapper kunnen zijn was het niet dat hij in de tweede reeks toen hij in de laatste ronde tweede lag een Amerikaanse blockpass had gehad...

Tweede belg in de 125cc klasse in het Junior WK Motocross was Brent Vandoninck met een 15de stek en daarmee deed hij twee plaatsen beter dan derde belg Dietger Damiaens en vijf plaatsjes beter dan vierde belg Robin Bakens.

België eindigde in de landen stand 5de. Dat na Frankrijk en voor Nederland. Amerika won het Landenkampioenschap.

Volledige einduitslagen:
65cc
85cc
125cc
Landen

Foto's: Vepix.be & Youthstream