MX World

03/03/2011 23:00 - geplaatst door Marcel Dirks

Zaterdag 5 maart wordt het seizoen officieel op gang geschoten in het Zeeuwse Axel. Het circuit kreeg de eerste twee maanden van het jaar veel regen te slikken maar het ziet er naaruit dat het circuit er zaterdag perfect bij zal liggen. Thor it voor meer info over het RES Axel-seizoen

  Vliegende start 2011 seizoen. 
In de maand januari 2011 hebben we 5 extra middagen op de zondag kunnen benutten voor training, die erg druk bezocht werden.
Er is afgelopen zomer veel geïnvesteerd in het terrein bewerken om onder alle weersomstandigheden toch te kunnen rijden. Dit gebeurde door het hele terrein onder handen te nemen om alles op afschot te leggen.  We hebben maar enkele middagen moeten sluiten omdat er dan toch wel heel erg veel regen was gevallen. De inzet van onze vrijwilligers is weer beloond doordat we nagenoeg de hele winter hebben kunnen doorrijden. Uiteraard iedereen weer bedankt hiervoor.

De afspuitplaats is in gebruik genomen. Voor de rijders een ideale oplossing om de motor weer schoon mee naar huis te nemen. We hebben hier dan ook veel positieve reactie’s op gekregen.

De transponderlus staat alle trainingsdagen aangesloten. Als je je transponder hebt gemonteerd tijdens de training, dan kun je live of later thuis op mylaps je trainingsronden bekijken. Nog een paar dagen en het nieuwe RES clubcrosskampioenschap 2011 gaat weer van start.
Ook dit jaar hebben we weer 9 wedstrijden. Het RES clubcross-seizoen ziet er als volgt uit:  
1)  zaterdag     5 maart           
2)  zaterdag    26 maart         
3)  zaterdag    16 april           
4)  zaterdag    14 mei (inclusief  TM-cup)
5)  zaterdag     4 juni
6)  zaterdag    18 juni
7)  zaterdag    16 juli
8)  zaterdag    27 augustus
9)  zaterdag    17 september  (Finale RES) De RES clubcross wedstrijddag start telkens om 11.00 uur en eindigt om 18.00 uur.
Aanvang inschrijvingen; 10.00 uur in de kantine.
Deelname mogelijk voor iedereen die een KNMV districtlicentie heeft. Wat staat er verder nog op de RES kalender; Zaterdag 30 april hebben we een MON wedstrijd van 9.00 – 18.00 uur.  Zaterdag 28 mei is de FPCNA bij ons te gast van 9.00 – 18.00 uur.  Maandag 13 juni (2e pinksterdag) zal er een wedstrijd van de BMB worden georganiseerd van 9.00 – 18.00 uur.  Zaterdag 25 juni is de FPCNA wederom te gast van 9.00 – 18.00 uur.  Zaterdag 22 oktober wordt op het RES circuit de OZK (Open Zeeuws Kampioenschap) Finale verreden van 9.00 – 18.00 uur.  Zaterdag 29 oktober zal de inmiddels befaamde RES-3 uurs cross weer worden gehouden.
Er kan gereden worden in teams van minimaal 2 en maximaal 3 rijders.    Meer info kunt u vinden op onze site www.resaxel.nl Ook zullen in 2011 de wielrenners van de Internationale Juniorendriedaagse weer  gebruik maken van onze accommodatie en wel op zaterdag 21 mei. Dit jaar vieren ze de 30e editie.
Vanaf 10.00 uur start de tijdrit vanaf een podium voor de kantine, richting Lageweg.
Na het succes van de vorige vier edities vanaf het crossterrein, belooft het ook deze keer weer een mooi sportevenement te worden.     Het beloofd weer een mooi jaar te worden.
Dit alles wordt mogelijk gemaakt door onze grote ploeg met vrijwilligers, die ook dit jaar weer voor de crossers klaar staan. Kortom; wij zijn er klaar voor!  Met sportieve groet,
RES Axel.