MX World

16/04/2018 16:39 - geplaatst door Stingray

We nemen weer een reis door heen de persberichten van de diverse teams. Wie weet wat voornieuws er te rapen valt.

Laat ons ne keer beginnen met de mannen van Jacky Martens en Kay Hennekens oftewel het Rockstar Energy Husqvarna fabrieksteam. Met goed én slecht nieuws. Dat slechte komt van Thomas Covington. Vorig week nog reekswinnaar. De Amerikaan reed inde eerste manche in tweede stelling toen hi de knie verdraaide. Covington – Rockstar Energy Husqvarna Factory: “In de zesde ronde of zo reed ik in een zacht spoor en daar gebeurde het. Het is dezelfde knie die ik vorig jaar in de MXoN kwetste. Ik had te veel pijn om verder te rijden. Ik weet nu nog niet hoe ernstig de blessure is.” Zijn boomlange collega stond toch weer als tweede op het podium. Thomes Kjer Olsen – Rockstar Energy Husqvarna Factory: “In de eerste reeks werd ik vierde na een behoorlijke start en een regelmatige wedstrijd. In de tweede zat ik vrij snel in tweede stelling; Naar het einde toe maakte ik wat fouten zodat Watson nog dicht in mijn buurt kwam. Het F&H team werd voorgesteld tijdens de TV uitzending; Om de dag perfect af te ronden scoorde Jed Beaton zijn eerste (sorry, tweede, met dank aan O.G.) WK-podium ooit. Beaton – F&H Kawasaki: “Ik hou van technische banen met sporen er in. Dus ik reed met plezier. Alles viel ook mooi samen. He tis uiteraard leuk om in mijn vijfde GP al op het MX2-podium te staan. Nathalie Fasé – F&H Kawasaki: “Wij zijn ontzettend blij met de prestaties van alle drie de rijders. Na de klapper van een val zaterdag is het super dat Ruben beide manches heeft uit kunnen rijden en tiende overall is geworden. Drie van onze rijders – ook Adam Sterry - in de top tien en ons eerste podium als kers op de taart.” We blijven bij groen war niet alles echt oké was. Zo verloor Clement Desalle zijn derde plaats in de WK-stand. En het had nog erger kunnen zijn, maar ook Gauthier Paulin viel uit. Clement Desalle – KRT Kawasaki: “Ik moest in de eerste reeks na tien minuten opgeven( jammer dat de teams nooit zeggen wat er aan de hand was als het een technisch ding is). In de tweede start spinde mijn wiel op het grid, maar ik zat binnenkant en kon vrij door de eerste bocht om vierde te worden. Ondanks een slippertje haalde ik de derde plaats. Ik wil ook een pluim geven aan de organisatie. Die hebben heel veel werk verzet om de baan zo goed te krijgen.” Julien Lieber – KRT Kawasaki is snel, maar tuimelt ook uit de top tien. Hij slaagt er niet in om regelmaat in zijn optreden te leggen. Hij was zaterdag wel zwaar gevallen. Ook Alessandro Lupino en Maxime Desprey scoorden WK-punten voor Gebben-Van Venrooy. Over naar de Yamaha squadra. Voorlopig blijft Romain Febvre de bete van de vier stemvorken. Maar ze zijn allemaal top tien waardig. Romain Febvre – Monster Energy Factory Yamaha: Ik ovnd het bet goed.al is het weer een weekeinde dat ik net het poidum mis. Alweer met 2 puntjes. Het wordt frustrerend.” Jeremy Van Horebeek knotste op een voorganger in de zaterdagse kwalificatie. Zonder erg, maar wel als laatste naar de ‘baar’. Jeremy Van Horebeek – Monster Energy Yamaha Factory: “ Gelt p die slechte positie was zesde nog heel goed. Ik moet nog altijd met pijn rijden. In de pols en in de nek, allemaal opgelopen in Valkenswarad. In de tweede reeks kend eik een klein technisch probleem in het laatste kwartier.” Jeremy Seewer – Wilvo Yamaha: “Niet goed, maar ook niet slecht. Ik reed goed mee met de toprijders. Maar mijn start was niet zo goed. Maar als je dan plaatsen kan winnen….. Vandaag scoorde ik het meeste punten van al. Ik ben nog altijd niet volledig bekend met de motor en ik durf echt niet pushen tot op het randje.. Ik wil het seizoen af maken en stap voor stap vorderen. Shaun Simpson – Wilvo Yamaha, zagen we voor het eerst dit seizoen prima in beeld. “Een week geleden wist ik niet eens of ik kon rijden. Toch bleek de schouderblessure en de open armwonde voldoende hersteld en ik gaf het een kans. Ik pakte de kopstart en met momenten haalde ik mijn beste niveau. Ik denk dat ik in die tweede reeks het pechaapje van mijn schouders schudde. De relatief lange rust komt wel erg gelegen.”