MX World

14/05/2018 09:04 - geplaatst door Stingray

Het schitterende heuvelcircuit van Vollezele bleek eens te meer een grote trekpleister voor publiek en rijders. Ondanks de regenval in de ochtend leek iedereen aanwezig voor deze klassieker op de VMCF-kalender. De Inters zorgden alweer voor een superrace maar ook de andere categorieën zorgden voor een pak kippenvelmomenten. Lees verder…. Foto Weigert, credits Jo Nijs, Jan Luyten.

Er was vuurwerk beloofd en we kregen vuurwerk in de koninginnenklasse. Mike Gilot zorgde meteen voor een schitterde kopstart voor Frederic Weigert en Steve Seronval. Ook Karel Schepmans was goed bij de koplopers te vinden wat niet kon gezegd worden van Jonas Salaets en Mark Boot die meteen aan de slag konden. Gilot kon tien minuten lang het tempo verschroeiend hoog houden maar dan verliep het moeilijker voor de heroptredende KTM-rijder. Frederic Weigert werd intussen door Steve Seronval alle kanten van het circuit opgestuurd terwijl ook Jonas salaets en Jasper Van Der Mieren aansluiting vonden met de top. Toen Mike Gilot onder de druk bezweek en een klein foutje maakte was het hek pas helemaal van de dam. Weigert en Seronval gingen nu voluit voor de zege en de beide toppers raakten zelfs elkaar bij de laatste opsprong. Frederic Weigert hield echter het hoofd koel en haalde de manche binnen voor Steve Seronval en Jonas Salaets. Mike Gilot verbaasde vriend en vijand door vierde te worden voor Jasper Van Der Mieren en Stijn Verstrepen. In de MX2-klasse was Bastien Houche de betere van Kristof Van Vaerenbergh. De slotreeks was nauwelijks tien seconden op weg of er viel alweer spektakel te beleven. Jerome Benonit knalde voluit tegen het starthekken en dat zorgde voor flinke verwarring in de eerste bocht. Mike Gilot werd hier het grote slachtoffer. Frederic Weigert was opnieuw goed vertrokken maar kreeg meteen alle aandacht van Steve Seronval en Jonas Salaets. Verderop volgden dan nog Mark Boot en Jasper Van Der Mieren terwijl ook Kristof Van Vaerenbergh een toontje kwam meezingen. Steve Seronval stormde intussen naar de leiding en kon een flinke kloof slaan terwijl het publiek opgeschrikt werd door een zware van een oprukkende Mike Gilot. Seronval leek op weg naar een vlotte zege tot de Suzuki plots de geest gaf. Einde verhaal dus voor de meervoudige kampioen en Frederic Weigert liet het geschenk niet liggen. Jonas Salaets kwam nog even dreigen maar diende tevreden te zijn met de tweede plaats voor Jasper Van Der Mieren die met Mark Boot een pittig duel had uitgevochten. Stijn Verstrepen timmert aan de weg terug en werd beloond met een prima vijfde plaats. In de MX2-klasse verpletterende Kristof Van Vaerenbergh nu vlotjes de tegenstand waardoor Houche en Jeremy Joris. In de MX1-klasse pakte Frederic Weigert zo nog een prima dubbele zege voor Jonas Salaets en Jasper Van Der Mieren.   Vooruit Volgende weekend staat alweer een topper op het programma. Met het Pinksterweekend staat zoals steeds de klassieker in Moresnet gepland Op zondag rijden de old-timers en de jeugd terwijl om maandag een volledig VMCF-programma gepland staat. Eerste reeks: 1. Frederic Weigert Honda 2. Steve Seronval Suzuki 3. Jonas Salaets Yamaha 4. Mike Gilot KTM 5. Jasper Van Der Mieren Suzuki 6. Stijn Verstrepen Husq 7. Mark Boot KTM 8. Karel Schepmans Honda 9. Jerome Benonit Yamaha 10. Dennis Wagemans Yamaha 11. Dylan Mayne Yamaha 12. Donny Schmidt KTM 13. Bastien Houche Yamaha 14. Kristof Van Vaerenbergh Yamaha 15. Damon Goyvaerts KTM Tweede reeks: 1. Frederic Weigert Honda 2. Jonas Salaets Yamaha 3. Jasper Van Der Mieren Suzuki 4. Mark Boot KTM 5. Stijn Verstrepen HUsq 6. Karel Schepmans Honda 7. Jerome Benonit Yamaha 8. Kristof Van Vaerenbergh Yamaha 9. Dennis Wagemans Yamaha 10. Bastien Houche Yamaha 11. Donny Schmidt KTM 12. Donny Van De Kerkhove Kawasaki 13. Dylan Mayne Yamaha 14. Patrick Cappellen KTM 15. Thomas Delvoy KTM Eindstand MX1: 1. Frederic Weigert 2. Jonas Salaets 3. Jasper Van Der Mieren 4. Mark Boot 5. Stijn Verstrepen Eindstand MX2: 1. Kristof Van Vaerenbergh 2. BAstien Houche 3. Jeremy Joris