MX World

14/05/2018 10:49 - geplaatst door Stingray

In principe besteden we niet zo veel aandacht aan de jeugmotorcross. Alleen, op dit ogenblik speelt zich in Nederland (bij uitbreiding het EK) een splijtend duel af tussen drie rijders in de 85 cc klasse. Kay De Wolf, Kay Karssemakers en Liam Everts. Donderdag won Liam in Rhenen, waar de twee Kay’s een mindere beurt maakten. Liam won de eerste, Dave Kooiker de tweede reeks. Daar waren ook Lucas Coenen (7de), broer Sacha (15de) en Bal (20ste) aan de slag. Zondag kwam het vervolg in Eersel en opnieuw slaagde Everts er in de zege mee naar huis te nemen. Liam werd derde in de eerste manche en won de slotreeks. Beide keren was Karssemakers tweede. Kay de Wolf won de openingsreeks. De Wolf vertrok ook aan de leiding in de slotreeks, maar viel dan terug en zou zevende worden. Junior Bal werd 12de in Eersel. In de ONK-stand leidt de Wolf met 42 punten voorsprong op Karssemakers. Scott Smulders is derde voor Liam Evert die vier reeksen niet mee reed. In de 85 cc ging de zege naar Lotte van Drunen met Douwe Van Mechgelen op de vijfde plaats.