MX World

25/07/2018 09:50 - geplaatst door Stingray

Na een sabbatjaar begint MC De Kempen nu met volle moed aan een nieuwe organisatie voor 2018. Dit keer op een nieuwe locatie in Pulderbos, maar ook met ene volledig nieuw bestuur. De ruggengraat hiervan wordt gevormd door ex-BLM-er Frans Dierckx en Chirs VanERk van het gekende restaurant “Den Engel”.

Lees er alles over onder Thor.

Pulderbos is al een unicum op zich. Het is een van die wedstrijden waar  veel 'locals' nog met de fiets komen afgezakt voor de cross en het bijhorende pintje. Uiteraard met de nodige après-cross.

Het begint in Pulderbos allemaal al op zaterdag. Naast de JMS-wedstrijden zijn er ook speciale reeksen voor zijspannen (niet-vergunninghouders), Quads en streekpiloten. 

Op zondag zullen de deelnemers van de Belgian Maico Cup de gelegenheid hebben om samen met de masters te kunnen aantreden. Er is een afzonderlijk klassement voorzien.  In de pauze is er een spectaculaire MX Freestyle show voorzien. Sportief trekken de kampioenschapsproeven de aandacht. De Beloften, Aspiranten, Nieuwelingen 250, Nieuwelingen 500 A, Masters, Inters Open en Zijspannen knokken om BK-punten. 

volgende clubpiloten zullen de kleuren van MC De Kempen verdedigen: de zijspancombinatie Jean-Pierre Baetens-Nick Spannenburg, Bart Van Hauwe, Stijn Verreth en Geert De Kort. Het terrein wordt vrijdag om 14.00 uur toegankelijk. Locatie: Kleinheide, 2242 Pulderbos-Zandhoven.

Bovendien willen we enkele geruchten de kop in drukken. Er wordt rond gestrooid dat de cross niet zou gereden worden omwille van de waterproblemen. VLM deelt het volgende mee: "Niks is minder waar. Er zijn 2 geboorde waterputten beschikbaar. Bovendien beschikt de gemeente toegang tot bepaalde watervoorraden om de organisatie zou veilig mogelijk door te laten gaan. De wedstrijd zal dus zeker gereden worden onder goede omstandigheden."