MX World

22/08/2018 10:30 - geplaatst door Stingray

Voor de 16de ronde van het WK motorcross deed de GP karavaan een vertrouwde locatie aan. De GP van Zwitserland in Frauenfeld zorgde voor spannende races, spectaculaire taferelen en veel sfeer. Micha-Boy De Waal en zijn kersverse teamgenoot Oriol Casas bleven in Zwitserland helaas op hun honger zitten.

Credits: Bavo & Plonsracing



Zoals steeds waren de onderlinge verschillen in Frauenfeld klein. Dat bleek ook in de tijdstraining waarin Micha de 22ste tijd neerzette, daarmee zat hij op minder dan een seconde van de 14de! Nieuwkomer Oriol Casas strandde op de 28ste tijd. Ook in de kwalificatiemanche toonde De Waal zijn vorm na een degelijke start werkte hij een erg sterke en constante race af. De 23-jarige coureur uit Veen eindigde als 14de in het zog van Henry Jacobi. Meteen zijn beste kwalificatieprestatie van het seizoen.
Dat “MBDW” er zin in had, werd ook ’s zondags bevestigd. De Jumbo No Fear Vamo Honda rijder lag lang in gevecht om de 16de stelling tot een rijder voor hem een hooibaal aantikte die hij niet meer kon ontwijken. De Waal ging er vervolgens hard af en moest z’n wedstrijd staken.

In zijn onvervalste No Fear en ik-geef-nooit-op stijl ging Micha toch nog van start in de afsluitende manche. Hoewel hij flink hinder ondervond van zijn pijnlijke schouder hield hij mooi stand en sleepte zo een welverdiend punt uit de brand.

Voor ex-Spaans MX2 kampioen Oriol Casas was het alweer een hele poos geleden sinds zijn laatste GP. Daar was gelukkig weinig van te merken want de jonge Spanjaard vocht voor wat hij waard was. In de kwalificatierace draaide hij bijna een kwartier lang mee als 17de. Door een defect in de uitlaat moest Oriol in de eerste manche naar de kant. Helaas sloeg de pechduivel ook in de tweede race toe. Net zoals op zaterdag draaide Casas weer een kwartier lang vlot in de top-20 toen hij met een elektrisch probleem werd geconfronteerd.

Dit weekend staan Micha en Oriol aan de start op de harde en snelle baan van Sevlievo, Bulgarije waar de 17de ronde van het WK motorcross plaats vindt.

Micha Boy De Waal: “Qua rijden ging het zeker niet verkeerd tot ik een hooibaal op mijn baan kreeg in de eerste manche. Ik had aardig wat pijn in mijn schouder na die valpartij. In de tweede reeks ben ik daarom met een pijnstiller van start gegaan maar ik miste kracht in mijn arm. Revanche in Bulgarije!”

Oriol Casas: “Zwitserland was mijn eerste WK race dit jaar. Het was een geweldig gevoel om na bijna een jaar afwezigheid weer op het allerhoogste niveau te kunnen rijden. Mijn snelheid was wel oké en in beide manches draaide ik in de top-20 maar het geluk zat niet mee en ik moest telkens opgeven. Spijtig, maar we hebben nog vier kansen in de komende GP’s!”