MX World

09/09/2018 21:01 - geplaatst door Stingray

Na de Vlaamse titel, de zege op de Keiheuvel in de Trofee Sylvain Geboers is nu ook de derde Belgische kroon binnen voor Glenn Coldenhof. Sympahtieke Red Bull KTM-rijder Glenn moest in de eerste reeks passen voor Kevin Strijbos van Standing Construct KTM en in de Master finale voor Shaun Simpson vanWilvo Yamaha. Wat niet belette dat hij in beide eindstande het laken naar zich toe trok. Een leuke zonnig maar lange crossdag in Orp-le-Grand. Meer onder …….

Even dit nog: 's morgens liet de tijdsdetectielus - nieuw aangelegd - het af weten. Met man en macht werd hersteld, trainingen aangepast en met  40 minuten vertraging werd er gestart. Het is zielig als je dan diezelfde dag nog op de social media leest dat hier wat meewarig over wordt gedaan. Criticasters: het is en blijft fijn spul dat digitaal gedoe, en dat kan stuk gaan. Chapeau voor de adekwate oplossing onder flink wat tijdsdruk!

Soit, cross dus. In de eerste reeks spoedden Strijbos en Coldenhoff zich weg terwijl Simpson zich liet verrassen door Harri Kullas. Coldenhoff liet - moest laten - betijen. Het slotoffensief in de laatste ronde werd door Kevin keurig opgevangen. Even voordien had Simpson de brutale Kullas al terug gegrepen. Een sterke Kevin Fors was de beste nationale rijder voor Yentel Martens en Steve Ramon. "Geen twee keer met mij' dacht Coldenhof die samen met Simpson ontsnapte in reeks twee. Strijbos kon zijn draai niet zo goed vinden en toen Kullas hem voorbij reed liet Kevin wat stoom af met zicht op de Masters finale. Weer werd Fors vijfde na de maat te nemen van Greg Smets - uitgevallen in reeks één - en Martens.

In het kwartliter debat kregen we een deugddoende zege voor de Venezolaan Anthony Rodriguez. De Kemea Yamaha rijder ging aan voor Eric Willems, Dennis Verbruggen - wie zegt U - Dennis 'Crusty 'Verbruggen. Die zong het vrij lang uit vooraan nadat Bryan Boulard hem passeerde en dan uit viel. Uiteindelijk werd hij enkel gepasseerd door Tim Louis en Simeo Ubach. BK-leider Mark Boot startte als laatste maar reed een prima vijfde stek bij mekaar.

De slotreeks lag in de start in de goede plooi met de tandem Rodriguez-Willems en dit keer Ubach als derde. Boulard bleef nu overeind, maar kreeg af te rekenen met een hardnekkige Zeeuw. Boot zou kost wat kost het verlies goedmaken. Dat lukte en Bootje bleef zelfs drie punten voor op Tim Louis. Over het BK maken we zo meteen een apart overzicht.

Drieëntwintig rijders hadden nog de fut om de finale van de Belgian Masters te rijden. Hier bleek dat Simson nog wel eens zal terugdenken aan zijn uitvaller in Mol. Met zijn laatste krachten duwde hij zijn Yamaha over de finish en scoorde nog 7 punten. Hij had er tweede kunnen worden, en zodoende misschien wel...…. Maar kom. Toen Coldenhoff  geen aanstalten maakte om echt achter Shaun aan te gaan verzekerde die zich van de reekswinst. Kevin Strijbos deed een schitterende move op Kullas, maar schoot inde slotmeters net dat tikje speed te kort om het Coldenhoff nog lastig te maken. Glen mag zich voor één jaar Belgische Master noemen.