MX World

21/10/2018 14:51 - geplaatst door Stingray

Het CFS-seizoen (Championnat de France sur Sable) opende vandaag met de Beach Cross in Berck. Ze wijkt enigszins af van de gewone strand/zandwedstrijden. In die zin dat er twee groepen toprijders werden gevormd die op zaterdag en zondag een plaats in de finale afdwongen via twee reeksen van om en bij de 20 minuten.

Er stond een massa publiek tegen het strand. En ze zagen een overweldigende Belgische heerschappij...….

Het Berck-verhaal leest U onder Thor.

Credits: Xavier Leporcher, Morgane Piix, archief.


Toch een stevig Belgisch tintje in de beide reeksen. Met twee opvallende nieuwkomers: Maxim Desprey en Petar Petrov. De eerste reeks in de A-klasse werd gewonnen door  Milko Potisek, voor Adrien Van Beveren, Jeffrey Dewulf, Steve Ramon en Maxime Desprey. De tweede race, die van vandaag  ging naar Dewulf voor Potisek, Camille Chapelière, Desprey en Victor Brossier. Steve Ramon werd zevende.

De B-reeks dan. Yentel Martens was over beide proeven het snelste op het Franse strand. In de eerste reeks versloeg hij Nathan Watson, Axel Van De Sande,Daymond Martens en Daniël Prevot. In de tweede was hij opnieuw sneller dan Watson. Daymond Martens werd nu derde voor Maxime Sot en Petar Petrov. Van De Sande werd zesde. Alle genoemde Belgen rijden de Gouden finale, Mattis Meersschout inbegrepen.

Olenaar Raf Belmans won, na een flinke remonte, de Zilveren finale.

In de Gouden finale (25 minuten + 1 ronde) probeerde Nathan Watson er tussen uit te peuteren, iets wat hem werd belet door Steve Ramon. Alle favorieten op Adrien Van  Beveren en Milko Potisek na zaten in de top tien. Ramon, Chapelière, Brossier, Van De Sande, Yentel Martens, dat was een leuke kopgroep. Martes zou snel opschuiven en verder het grootste deel van de koers leiden. Potisek en Van Beveren sloten aan, terwijl Van De Sande en Ramon  wat inleverden. Met nog vijf minuten te gaan was de situatie als volgt: Martens, Watson, Dewulf, Potisek en Petar Petrov. Even later werkte Ramon zich toch weer de top vijf binnen. Drama voor Van Beveren die op het einde van de officiële tijd zijn Yamaha alle dienst zag weigeren. 

Martens won uiteindelijk met een kwart minuut voor op Watson en de opzittende Potisek. Dan volgende Jeffrey Dewulf en Steve Ramon. Van De Sande werd achtste achter Petrov. Daymond Martens finishte als veertiende. Uiteraard vertrek Yentel volgende week met de Red Plate in Loon.

Junior Bal won bij de Beloften voor Noah Deboutez. Bal won alle drie de reeksen.

Killigan Delroeux en Matteo Puffet lieten zich opmerken bij de Juniores, ge domineerd door de broertjes Mathéo (1ste) en Florian (4de) Miot. Thibault Maupin werd tweede voor Delroeux.

Verdiende zege voor Romain Couprie bij de Quads. Hij was de beste via een 1-3-1 resultaat. Dat was beter dan dit van Ton, sorry, Mike Van Grinsven (4-1-4) en Jeremie Warnia (2-3-2). Oliver Vandendijck was de beste Begl op de achtste plaats.

Vincent Thiollier won bij de veteranen waarin we geen landgenoten ontwaarden.

Alle uitslagen: 

BELOFTEN

JUNIORES

VETERANEN

QUADS

INTERS ZILVEREN FINALE

INTERS GOUDEN FINALE