MX World

28/10/2018 21:19 - geplaatst door Stingray

Er viel natuurlijk nog meer nieuws te rapen in Loon-Plâge, en neen, we zullen de quads niet vergeten...

Just Thor...



Geen Axel Vandesande in Loon. We informeerden ons en we kregen het volgende antwoord: "Dag Leon. Axel was er niet! Hij is vrijdag ziek geworden, een virus in de dunne darm en koorts. De dokter dacht eerst aan een ontstoken appendix maar na een echo bleek dat het dat niet was. Gelukkig maar, want anders had er een operatie moeten volgen.  Hij gaat zich nu voorbereiden op de RBKO en dan in december de volgende ronde van het CFS in St Leger."

Junior Bal werd tweede in de klasse Beloften. De zege was voor Tejy Krismann. Noah Deboutez werd derde, Tias Callens 10de, en Troy Verburg 32ste. De Red Plate komt bij Bal terecht.

Een tweede plaats ook voor Killigan Delroeux, maar dan in de klasse Juniores. Matteo Puffet werd vierde. Winnaar werd Mathéo Miot die ook leider blijft.

152 quads namen de start. De Fransen beheersten het verhaal met Romain Couprie voor Antoine Cheurlin en Jeremy Forestier.  Olivier Vandendijck was de beste Belg als zesde. Tuur Van Hoof werd negende. Er deden tal van Belgen mee, maar we kennen ze niet allemaal. Kelly Verbraken viel uit  na zes ronden.

Foto Kelly Verbraeken, credits Xavier Leporcher.