MX World

01/11/2018 18:46 - geplaatst door Stingray

Stiekem had ik gehoopt dat Standing Construct KTM ofwel Shaun Simpson zou inlijven of Max Anstie. En kijk, als liefhebber van de Angelsaksische motorcrossers wordt ik op mijn wenken bediend: Simpson verkast naar een Brits team maar Anstie gaat zijn KTM's zien preparen in Geel, Winkelomheide.

Meer onder Thor.

Even updaten: Anstie was destijds van hetzelfde kaliber als Herlings en Roczen. Eerder werd hij al een keer derde en vierde in het WK MX2, voorlaeer vorig seizoen over te stappen naar de MXGP. Voor Husqvarna, het zustermerk van KTM, daar moeten we niet flauw over doen. In die twee seizoenen stond hij regelmatig op het podium en zette Groot-Brittannië op het podium in de MXoN 2017. Hij zal bij Standing Construct KTM de minzame Glenn Coldenhoof en de vurige Italiaan Ivo Monticelli naast zich krijgen.

Anstie: "Begrijpelijk dat het voor mij al snel 2019 mag zijn. Ik weet dat Standing Construct KTM een heel sterke ploeg heeft. Bovendien beschikken we over topmateriaal en het programma staat me ook al aan. We staan klaar om te presteren en daarom wil ik KTM en Tim (Mathys) alvast bedanken.

Tim Mathys: "Ik ben echt tevreden dat we Max in ons team konden opnemen. Toen wenog een MX2 team  draaiden waren we al in hem geïnteresseerd. Ook vroeg dit jaar hebben we onze interesse laten blijken. Dankzij de steun van KTM zijn we er snel uit gekomen en stevenen we met een sterke ploeg af op het WK MXGP."