MX World

04/11/2018 20:27 - geplaatst door Stingray

We hadden geen eigen fotograaf ter plaatse. Maar gelukkig konden we rekenen op de noeste arbeid van MX Active. Waarvoor dank.

Terwijl sommige mensen nog de kater van de afterparty aan het verwerken waren, werd er vroeg op de zondagmorgen al gereden in de Eurohallen. Dag twee van de Dutch Supercross zag de tribunes bijna weer vol lopen na de uitverkochte zaterdag. Er werd immers hetzelfde programma gereden. De fransman Julien Lebeau en de Amerikaan Nick Schmidt werden dagwinnaar. Kade Walker  werd de Prins van het weekeinde en de Koningstitel lag klaar voor Schmidt die gisteren tweede werd.

Credits: MX Active. Ga verder onder Thor.De top twee van de SX lag eigenlijk meteen vast in de start toen Julien Lebeau en Chase Marquier aan de haal gingen. Diego Craca, een Portugees, was gisteren al in de kijker te zien en hij besloot om de Texaan op te jagen. Hij eiste iets te veel van zichzelf en verdween uit de wedstrijd. Julien Roussaly, een rising star, zag kans om Clement Briatte te passeren en kreeg door de val van Craca plots het brons cadeau. Kade Walker was slecht gestart en de Canadees weigerde zich daar bij neer te leggen. Toen hij toch de vierde plaats bij mekaar fietste, realiseerde hij zich niet dat hij de nieuwe Prins van Zuidbroek werd.

In de SX was het spannen van bij de val van het starthekken. Fabien Izoard, Cedric Soubeyras, Nick Schmidt en Jenst Getteman zetten het snelste aan. Getteman reed zo snel als de kopmannen. Met dit verschil dat hij ten val kwam. Hij werd geïmiteerd door Angelo Pellegrini, snel, maar ook 'valachtig'. Ook Izoard bleef niet foutenvrij en ze kreeg 'Le Soub' de leiding cadeau. Zaterdagwinnaar Harri Kullas was niet mee en dat realiseerde Schmidt zich ook. In de vijfde ronde, na een derde koers spoorde hij over Soubeyras naar de leiding en stond ze niet meer af.  Maar er was vertier zat. Greg Aranda, snelste trainingstijd, was heel slecht gestart. Hij passeeerde Kullas en trok amen met de Fin/Est naar de frontlijn. De intrinsiek snelste man van het weekend zou derde worden. En Kullas dan? Net op tijd passeerde hij de Brit Mathew Bayliss. Helaas, het volstond niet om Nick Schmidt te bedreigen voor de Koningstitel.