MX World

05/11/2018 14:15 - geplaatst door Stingray

Net geen titel voor Inter debutant Mathias Van Hoof. Maar toch is dit een schitterend resultaat voor Van Hoof, die na zijn blessurejaar 2017 toch de lat hoger legde.

De ontknoping van het BK kan U verder lezen onder Thor.

Fotocredits: Erik Reukerink.

Voor de laatste manche van het BK Enduro in 2018 werd afgereis naar het Nederlandse Zelhem. De laatste wedstrijd stond normaal gepland op zaterdag 3 november in Walcourt maar deze wedstrijd werd afgelast.

Van Hoof: “Ik ging goed van start. De verbinding was best lang voordat we aan de eerste proef aankwamen. We moesten meer dan 1 uur rijden en kwam de drie proeven kort op elkaar. De eerste proef ging goed op de crossbaan van Halle met een 4de tijd scratch. Tijdens proef 2 plooide mijn rempedaal volledig naar binnen waardoor de achterrem geblokkeerd was.”

Mathias verloor veel tijd maar kon na de proef de rempedaal rechtzetten en zijn weg vevolgen. In de laatste ronde op een stuk verbinding tussen proef 1 en 2 ging het voor de Beta-Denicol piloot fout. Op een snel stuk in een maisveld werd hij verrast door het stof en ging over de kop.

“Ik reed met voldoende afstand achter Cedric Cremer. Er was geen stof in het begin van dit stuk. Halfweg stofte het plots zoveel stof dat ik niets meer zag. Ik ging een klein beetje van het gas af en onmiddellijk ging de motor schudde met het losse zand. Ik ging hard over de kop en voelde direct dat ik mijn sleutelbeen had gebroken. “

Er werd direct contact opgenomen met het hospitaal in Herentals waarin Mathias zaterdagavond arriveerde. Wat hij al vermoedde werd bevestigd in het hospitaal een sleutelbeenbreuk. Zondag werd hij al direct geopereerd en is zijn herstel van 4 weken begonnen.
Ondanks de 0-score van Zelhem is Mathias in zijn eerste seizoen in de inter klasse toch vice-kampioen geworden in de E3 klasse. In de scratch werd hij 12de.

“Het was een moeilijk en lang seizoen. In het begin had ik nog veel last van de knie en had ik dan ook een 0-score in Mettet. Ik had gehoopt en verwacht dat ik doorheen het seizoen ging groeien en snelheid kon winnen. Dat is ook zo gebleken. Elke wedstrijd werd ik sterker en reed ik steeds betere uitslagen. Op het einde van het seizoen werd dan ook 3 x de top 10 gehaald. Met de 2e plaats in de E3 klasse ben ik toch wel tevreden.”