MX World

02/12/2018 00:06 - geplaatst door Stingray

We kozen er vandaag voor om resoluut Genève te volgen. Kwa deelnemers toch iets meer body dan Chemnitz, en het switchen van gisteravond had ons bijna zot gemaakt.

Genève dus, en ruim ook.

Foto: Cameron McAdoo, credits Honda.

Om de avond laat, maar schoon af te sluiten zetten we hier de SX1-finale al voor U online. Gewoon HIER klikken.

Wel Thorren!

Het begon heerlijk met de eerste halve voor de SX2. Die kende drie leiders. Calvin Fontvieille, Thomas Do en  Adrien Escoffier. Bij wijlen reden ze met zijn vijven kwasi langs mekaar. Escoffier, de gelukkige winnaar van gisteren haalde het voor Do en Pierre Lozzi.

Verrassende kopstart in de tweede halve finale voor Valentin Guillod, Jimmy Cochet en  Anthony Bourdon. Maar het was Cameron McAdoo die de show stal. Hij ging even van de baan, maar dat belette niet om even later toch Guillod te verrassen. Valentin werd op het einde nog gepasseerd door  Anthony Bourdon en Morgan Lesiardo.

Twee halve finales ook voor de SX1. Justin Barcia ging aan voor Malcolm Stewart, Cédric Soubeyras en Jordi Tixier. Stewart  gaf op na val of pech, dat weten we niet. Zo kwam Seely heel snel over Souberyas naar de tweede plaats.  Uiteindelijk won Soubeyras het beklijvende duel om de derde plaats van Tixier.

Toen Zach Osborne de holeshot lukte in de tweede halve finale dachten we dat de zaak rond was. Christian Craig en Greg Aranda waren mee, Justin Brayton, de winnaar van vrijdag zat in de buik opgesloten. Zoals gezegd, Osborne leek op weg naar winst, maar een minuut voor het einde ging Craig hem toch halen. En de kelk was nog niet leeg voor Zach, want een gemotiveerde Bratyon ontfutselde hem via een model blockpass ook nog de tweede plaas. Osborne werd derde voor Friese.

De finales dan. De SX2 kende een boeiende start met achtereenvolgens Escoffier, Do en Roussaly als leider. Maar uiteindelijk werd Do als eerste gechronometreerd na een ronde. De enige Amerikaan Camern McAdoo zag dit allemaal gebeuren en gooide zich mee in de strijd vanaf de derde rechte lijn. Nog in de eerste ronde peesde hij van vijf naar twee. Het duurde niet lang eer McAdoo orde op zaken stelde. Meteen kreeg Do zowel Escoffier als  Roussaly in de rug. Hij kon het niet bolwerken en gleed af naar de vierde plaats. Die zou hij behouden voor Anthony Bourdon, Pierre Lozzi en Valentin Guilood. Maar vooraan reed McAdoo, afkomstig uit indianenstad Sioux City in Iowa nu wel naar een foutloze zege voor Escoffier en Roussaly. Bovendien  kroont hij zich tot nieuwe Prins van Genève.

In de start van de SX1-finale zette Justin Barcia zich gelijk op kop.  Hij kreeg 3 meter voor toen Zach Osborne en Cole Seely achter hem vielen. Osborne gaf meteen op. Na een ronde leidde Barcia voor Christian Craig, Justin Brayton, Valentin Teillet, Cedric Soubeyras, Vince Friese en Koung-Sith Vongsana. Soubeyras viel voorin weg. Brayton  nam plaats twee over van Craig. die kwam op zijn beurt ten val, maar behield de derde plaats voor Friese. Met nog drie minuten te gaan  zat Brayton bijna in het wiel van Barcia. Mar hij kreeg het niet voor mekaar om zich in een echte aanvalspositie te manoeuvreren. Ondertussen beslechtte Tixier de strijd om de best Francofoon, door te winnen van Valentin Teillet. Barcia won, maar de als tweede gefinishte Brayton kreeg het predikaat Koning mee. Craig bleef derde voor  Friese, Tixier en Teillet. De gevallen Seely werd nog zevende.

We geven nog mee dat in een man-tegen-man race over één ronde Barcia en CRaig in mekaar haakten. Beiden wilden ook meteen weer aanzetten, maar tegelijkertijd verhinderen dat de ander weg reed. Het lekenw el een stelletje neukende hondjes die opgeschrikt worden. Op het randje van het sportieve af, maar wel hilarisch.