MX World

01/12/2018 22:18 - geplaatst door Stingray

Hoewel we volledig gingen voor Genève willen we U ook Chemnitz niet onthouden. Weliswaar in een korter bestek.

Foto Tyler Bowers, credits ADAC FB.

Thorren maar.


Tom Koch gaf in de eerste SX2-finale een visitekaartje af. Hij won voor Julien Lebeau en Clement Briatte. Nolan Cordens plaatste zich nu rechtstreeks met een vijfde plaats. De man die ons in Zuidbroek al aangenaam verraste schreef de tweede koers op zijn naam: Diego Craca. Daarvoor moest hij Lucas Mario-Sanz en Kade  Welker verslagen. Via de herkansingen kwamen  Gabriël Chetnicki en Gradie Featherstone nog naar de finale. En we zegden het: een visitekaartje. Want ook in de slotren haalde Tom Koch het laken naar zich toe. Dit keer voor Lebeau en de lokale man Paul Haberland. Nolan werd zevende. Met zijn één-twee wordt Julien Lebeau voor minstens één jaar de Prins van Chemnitz.

Eigenlijk wisten we na de eerste SX1 kwalificatie al dat Tyler Bowers te sterk was voor zijn tegenstanders. Boris Maillard en John Short werden twee en drie. Lokale rijder Dominique Thury, een beetje fanatiek aangemoedigd, won zijn match tegen Florent Richier en de gisteren onzichtare Harri Kullas. Via de Last Chance kwamen daar nog twe Amercanen bij: Ryan Breece en Cole Martinez.

In de finale zette  Bowers de koers snel naar zijn hand. Chemnitz ging wel uit de bol toen Thury er in slaagde om de derde plaats te bezetten achter Charles Lefrançois. Met Bowers krijgt Chemnitz een hele mooie winnaar en we kijken er al weer naar uit om Tyler te volgen in zijn AMA-wedstrijden.