MX World

03/12/2018 11:50 - geplaatst door Stingray

Jorre Hermans is een vaste waarde bij federatie VJMO / MCLB.
Straks begint hij aan zijn vierde seizoen als motorcrosser en wil er verder veel plezier aan beleven en tegelijk knappe resultaten neerzetten.

Lees er over onder Thor.

Credits: Gino Coghe.Jorre is pas 15 jaar geworden, en woont in Nederokkerzeel. Hij is lid van Team Mc Herzele en rijdt bij de Beloften MX2 op een KTM met nummer 31. Jorre is de zoon van Geert Hermans en Edith Nys en de broer van Witse en Siebe. Hij volgt school in het vierde jaar Atheneum in Keerbergen.

We laten Jorre zijn crossverhaal doen: “Ik ben beginnen crossen in 2014. Mijn oudere broer Witse reed bij de Nationalen bij MCLB en ik ging regelmatig mee naar de cross. Ook mijn twee neven Senne en Runne rijden al enkele jaren hun wekelijkse crossen. Zo kreeg ik ook de smaak te pakken. In het seizoen 2015 reed ik regelmatig podium bij de 85cc bij VJMO. Ik werd derde in het kampioenschap. Ik maakte nogal snel de overstap naar 125cc. Door klierkoorts was het moeilijk om elke week optimaal te kunnen rijden. In het seizoen 2017 werd ik dan toch weer derde in het kampioenschap bij de Aspiranten."

"Momenteel rij ik dus bij de Beloften. Ik ben in het seizoen 2018 overgestapt naar 250cc. Daar kreeg ik een heel goed gevoel bij. Ik denk dat het goed zit voor 2019. Tijdens het seizoen train ik bijna wekelijks met de motor en ga regelmatig naar de fitness. Ik hoop vooral het komend seizoen blessurevrij te kunnen afmaken en elke week het beste van mezelf te kunnen geven."

"Mijn dank gaat naar al mijn supporters, Luc en Tania Vermoesen van MC Herzele, mijn trainer, mijn ouders die elke week zoveel tijd voor me vrijmaken en de toffe groep mensen waar we elke week bij staan op de cross. Laten we eerlijk zijn … crossen moet in de eerste plaats plezant zijn en blijven”