MX World

07/12/2018 10:31 - geplaatst door Stingray

Een klein kattebelletje leerde ons dat  een jonge Belg het uitstekend had gedaan in de DMX-competitie. Deze competitie is zowat de leerschool van de KNMV. Veel crossers beginnen hier hun loopbaan. We hadden die jonge Belg al eens eerder aan het werk gezien toen we onder Siberische temperaturen een wedstrijd van commentaar vorzagen in Nederland, begin dit jaar. Maar nu bleek die jonge Belg ook nog eens de titel veroverd te hebben.

We hebben het over Stan Mathieu. En U leest er alles over onder Thor.

De fotos zijn afkomstig van Geert Mathieu, maar de credits gaan voor twee van hen naar Dre Laurijssen.

Een Belg in Nederland......

Geert Mathieu: " Stan is op z’n 5 jaar beginnen rijden op een Yamaha PW-tje. Bij ons was het aanvankelijk helemaal niet de bedoeling om wedstrijden te rijden met hem aangezien wij daar helemaal niet in thuis waren. Zelf ben ik in mijn vrije tijd mijn 28ste jaar bezig als DJ. Dus vaak laat thuis en die combinatie is niet voor de hand liggend.
Op z’n 6de hebben we de PW ingeruild voor een KTM 50cc en reed Stan z’n eerste wedstrijd in Retie bij JMS. Datzelfde jaar heeft hij nog enkele wedstrijdjes elders meegereden en had hij de microbe helemaal te pakken."

"Wij hebben nooit een gans jaar bij dezelfde bond gereden. Steeds de mooie en leuke, leerrijke crossjes eruit gepikt naargelang het mogelijk was met mijn agenda van het draaien. Verleden jaar zijn we via Paez Racing in contact gekomen met de DMX in Nederland. Dit was voor ons zo een meevaller dat we dit jaar besloten hebben om voor het Paez Team uit te komen in die competitie. De sfeer en omlopen daar zijn zo plezant en het gaat er vrij ontspannen aan toe. Ook de afstand naar de wedstrijden speelt voor ons Belgen wonende in Mol een belangrijke rol. De DMX Zuid competitie speelt zich af in Nederlands Brabant, Limburg en sinds dit jaar Zeeland."

"We mogen er dan ook best trots op zijn dat Stan als enige en eerste Belg zowel de DMX Zuid ( 18 wedstrijden ) en de landelijke finale op zijn naam heeft geschreven bij de 65cc kleine wielen. Als kers op de taart heeft hij z’n seizoen en wedstrijden op die 65cc afgesloten in Axel op het ONK met een mooie 2de plaats achter Lotte Van Drunen. ( 4de in het WK dit jaar ). "

"Ondertussen zijn we begonnen met de trainingen op de 85cc KW waar we ook volgend jaar mee gaan aantreden in diezelfde DMX. Tussendoor willen we natuurlijk in België bij MC Lille en JMS nog enkele crossen meepikken. Indien mogelijk graag een welgemeende dank aan de sponsors en supporters van Stan: Paez Racing, Transport Erik , Dakwerken Robert , Molse Banden, Kempens Autoglas en JVH designs."