MX World

09/12/2018 14:56 - geplaatst door Stingray

De vierde proef voor het Franse zandkampioenschap werd dit weekeinde gereden in Hossegor, een badtad in het uiterste zuid-westen van Frankrijk. Vraag was in welke matte Yentel martens hersteld was van zijn crash in St. Legèr de Balson.

Nagekomen en

toegevoegd: kleine galerij Junior Bal (die steeds meer op papa begint te gelijken)

More onder Thor(e)…..

Zaterdag reden de Juniores al hun wedstrijd. Die werd gewonnen door Brian Moreau (Strubhart?), voor de leider in de stand Thibault Maupin. We hadden wel we twee landgenoten in de top zes . Matteo Puffet (wettig afwezig op de BMB-huldiging dus) werd vierde en Alexandre Bours zesde. Matteo staat overigens derde in het kampioenschap.

De Quads hebben ondertussen hun ding ook gedaan. Daar won de leider Romain Couprie voor Florian Mangeot. Couprie neemt afstand van de nummer twee, Antoine Cheurlin, die pas laat binnen kwam. Onze beste man werd Oliver Vandendijck met een zevende plaats, terwijl we Kelly Verbraeken als 50ste treffen. Door zijn zevende plaats schuift Vandendijck wel naar rang vier in de kampioenschapsstand, terwijl Verbraeken vijfde staat bij de dames.

Bij de Beloften zegevierde Junior Bal opnieuw. Dit keer bleef hij baas over ADrien Petit en Tejy Krismann. Door deze zege loop Junior weer wat uit op de nummer twee Krismann.

De grote jongens gingen met 426 rijders de baan op voor 02.30 uur koers. Bij de eerste meting leidde Camille Chapelière voor Milko Potisek, Nathan Watson, Jeffrey Dewulf, Daymond Martens en Maxime Sot. Yentel Martens was veertiende, Petar Petrov 21ste en Raf Belmans 54ste.

Om het overzichtelijk te houden gaan we dank steekproefsgewijs verder.

Na  een half uur koers: Chapelière,  Potisek, Watson, D. Martens, Dewulf, Sot, Axel Van De Sande, Y. Martens en Petrov op 12.

Na één uur koers: Watson, Chapelière, Potisek, D. Martens, Dewulf, Sot, Yentel, Todd Kellet, 10 Petrov, 12 Van De Sande.

Na 01.20 uur koers: Watson, Potisek, Chapelière, Dewulf, D. Martens, Y. Martens, Kellet en op 16 Van De Sande. Petrov lijkt er dan niet meer bij te zijn.

Met nog 20 minuten koers te gaan: Watson, Potisek, Chapelière, Dewulf, Y. Martens, D. Martens 13 Van De Sande en op 34 Belmans.

En dan speelde er zich weer iets af zoals in de Toucquet van een paar jaar geleden. Namelijk een razende ontwikkeling in de slotronden. Want op de finish versloeg Milko Potisek de Brit Nathan Watson met een verschil van slechts 2 seconden. Chapelière bleef derde en zorgde er zo voor dat er geen enkele Belg op het podium stond. Al mogen we best trots zijn met de vierde plaats voor Jeffrey Dewulf, een vijfde voor Yentel Martens en een zesde voor Daymond Martens. Axel Van De Sande werd dertiende en Olenaar Raf Belmans 36ste. 

Milko Potisek verstevigt zijn leidersplaats in de CCS.

Foto: Milko potisek FB, credits: n.n.