MX World

11/12/2018 10:14 - geplaatst door Stingray

In zijn laatste nieuwsbrief van gisteren staat toch heel wat relevante informatie.

Bekijk het aandachtig onder Thor.

Vergunningen: De motorcross vergunningen 2019 kunnen vanaf nu worden aangevraagd via de software toepassing 'my FMB-BMB'. De vergunningsaanvragen van de andere disciplines zullen in de komende dagen worden gelanceerd.

Vanaf 2019 zal je met een BMB 'Europe Open' motorcross vergunning kunnen deelnemen aan:
- alle motorcross wedstrijden ingeschreven op de BMB kalender
- alle motorcross wedstrijden ingeschreven op de Europese kalender (Open kalender van FIM Europe) zoals vb. ONK/ADAC/...
- alle motorcross wedstrijden van de VLM/JMS federatie (www.vlmcross.be)
Bovendien ben je individueel verzekerd voor trainingen op alle Motorcross circuits in Europa. Je kan ook de optie BA verzekering onderschrijven zodat je in Frankrijk kan gaan trainen zonder FFM licentie.

Rijders die reeds vorig jaar een vergunning hadden, lanceren de toepassing My FMB-BMB en bevestigen de automatische update om over de laatste versie te beschikken. Kies ‘Inloggen’ en vul je gebruikersnaam (e-mail adres) en het door jou gekozen wachtwoord in. Kies je club, controleer je vooraf ingevulde gegevens en klik op 'Vraag een nieuwe vergunning'.

Als je geen vergunning hebt gehad in 2018, klik je op ‘Nieuwe vergunninghouder’. Als je My FMB-BMB nog niet op je laptop/desktop hebt staan, klik dan hier.
We vragen aan alle rijders om aandachtig de info seizoen 2019 te lezen. Hierin staat belangrijke info over de categorieën/klassen 2019, de koersnummers (belangrijke wijzingen in 2019), de samenwerking met de andere motorcrossbonden en de nieuwigheden voor 2019.

Dan hernemen we nog eens de belangrijkste aanpassingen naar 2019, die we al eerder gaven.

INFO SEIZOEN MOTORCROSS 2019

Categorieën en klassen – Leeftijd - Nummering – kleur nummerplaten

- 65cc: van 8 tot en met 12 jaar (2006) - Zwart / cijfers Wit

- Jeugd: van 11 tot en met 14 jaar (2004) - Zwart / cijfers Wit

- Beloften 125 : vanaf 14 tot en met 17 jaar (2001) - Zwart / cijfers Wit

- Juniors 500 / Seniors 500: Juniors 500 vanaf 15 tot en met 27 jaar (1991) - Wit / cijfers Zwart.  Seniors 500 vanaf 28 jaar -  Blauw / cijfers Wit

- Juniors 250 / Seniors 250: Juniores 250 vanaf 15 tot en met 27 jaar (1991) - Wit / cijfers Zwart. Seniors 250 vanaf 28 jaar - Blauw / cijfers Wit

- Nationalen 500 / Inters 500: Nationalen 500 vanaf 15 tot en met 50 jaar (1968) - Zwart / cijfers Wit.  Inters 500 vanaf 15 jaar  - Wit / cijfers Zwart

- Nationalen 250 / Inters 250: Nationalen 250 vanaf 15 jaar -  Zwart / cijfers Wit. Inters 250 vanaf 15 jaar - Wit / cijfers Zwart

- Zijspannen: vanaf 16 jaar - Geel / cijfers zwart

- Quads: vanaf 16 jaar -  Geel / cijfers zwart

- Recreanten (vergunning 1 manifestatie): vanaf 15 jaar - nummerbord en letterkleur vrij

Verplichte promoties

Volgende rijders zijn verplicht over te gaan naar een hogere categorie: • Nat 500: Jochem WALCKIERS • Nat 250: Tallon VERHELST • Juniors 500: Corentin MARY • Juniors 250: Mattéo PUFFET • Seniors 500: Didier GHAYE • Seniors 250: Moreno LUBKEMANN

Inschrijvingsgeld

• Inschrijvingsgeld Nationale/Europese wedstrijden: 15 EUR voor BMB vergunninghouders – 20 EUR voor Niet BMB vergunninghouders
• Inschrijvingsgeld Internationale wedstrijden: 20 EUR voor BMB vergunninghouders - 25 EUR voor Niet BMB vergunninghouders

Cilinderinhouden

• - 125cc: voor machines tot 125cc 2-takt

• - 250cc: voor machines tot 250cc 2-takt en 4-takt

• - 500cc: voor machines vanaf 251cc tot 500cc 2-takt en 4-takt

Transponders

De VMBB/FMWB-vergunninghouders kunnen een transponder aankopen bij de firma mylaps (www.mylaps.com). Zij dienen het transpondernummer mee te delen aan het secretariaat van hun Aangesloten Bond (VMBB of FMWB) bij hun vergunningsaanvraag. Dagvergunninghouders zijn verplicht een transponder te huren bij de BMB. Een rijder dient met een transponder geregistreerd aan zijn vergunning rijden.

Milieu

Het gebruik van een milieumat is verplicht. Volgende sanctie wordt voorzien: uitsluiting uit de wedstrijd. De BMB heeft geen voorraad milieumatten meer. Rijders dienen deze rechtstreeks aan te kopen bij de diverse leveranciers. Het gebruik van detergenten (zeep,…) is algemeen verboden bij het afspuiten van de machines. Het gebruik van “tear off’s” is verboden.

 
Samenwerkingsakkoord andere Motorcross bonden

De BMB heeft via haar aangesloten bonden, VMBB en FMWB, een samenwerkingsakkoord afgesloten met de VLM en JMS federaties (www.vlmcross.be). Indien er geen wedstrijd voorzien is op de kalender van de federatie waarbij de piloot is aangesloten, kan de piloot op vertoon van zijn vergunning deelnemen aan een wedstrijd van de andere federatie. In geval er wel een wedstrijd voorzien is op de kalender van de federatie waarbij de piloot is aangesloten, kan de piloot enkel deelnemen bij de andere federatie mits het voorleggen van een afvaardiging van zijn federatie. De verzekering van de federatie waarbij de piloot is aangesloten dekt de deelname aan deze wedstrijd.

Voor de VLM/JMS wedstrijden die zijn ingeschreven op de BMB kalender motorcross zullen de klassen 65cc en Jeugd hun trainingen en wedstrijden op zaterdag rijden. Het prijzenbarema zoals voorzien door VLM/JMS is van toepassing op basis van het ‘scratch’ klassement van de reeksen (zowel BMB als andere rijders). De punten voor het Belgisch Kampioenschap worden enkel toegekend aan de BMB vergunninghouders.

Belangrijkste wijzigingen seizoen 2019
Klassen en categorieën:

- Nieuwe klasse 65cc: Verplichte klasse - leeftijd van 8 tot 12 jaar – zowel kleine als grote wielen – training 5 min vrij +10 min gechronometreerd – wedstrijden 12 min + 1 ronde.

- Nieuwe klasse Recreantens Open: facultatieve klasse – enkel toegankelijk voor vergunninghouders 1 manifestatie. 

Promoties

De kampioenen seniors, juniors, nationalen worden verplicht over te gaan naar een hogere klasse (eindklassement BK 2019). Geen verplichte promotie bij de Beloften tenzij een rijder 2 keer kampioen werd.

Overige wijzigingen:

- Indien er meer dan 48 rijders juniors/seniors deelnemen zullen de beste rijders van het scratch klassement (juniors+seniors) opgesteld na de trainingen deelnemen aan de wedstrijden van de categorie Nat/inters. (vb. 55 rijders : 7 beste rijders rijden Nat/inters, overige 48 rijders rijden bij de Juniors/seniors). Zij krijgen echter de punten toegekend in de categorie Juniors/seniors (punten eerst toegekend aan rijders die deelnemen bij de Nat/inters gevolgd door de rijders die deelnemen in de klasse Juniors/seniors).

- Kampioenen trui – toevoeging: de nationale trui dient minstens gedurende 1 reeks worden gedragen. Rijders die deze trui niet dragen zullen geen recht hebben op prijzengeld. De trui is niet verplicht voor de kampioen Belgian Masters

- Prijzengeld: voor de wedstrijden waarbij een samenwerkingsakkoord werd afgesloten met een andere motorcross bond zullen de rijders met een afvaardiging van de andere betrokken bond(en) recht hebben op prijzengeld

- Vergunningen 1 manifestatie: vanaf 2019 zal het mogelijk zijn om ook de vergunning 1 manifestatie via de digitale toepassing My FMB-BMB te onderschrijven. Het blijft echter mogelijk deze ook ter plaatse uit te schrijven. Deze vergunning mag niet meer worden afgeleverd aan minderjarige rijders woonachtig in het buitenland. Voor de Belgische minderjarigen blijft de legalisatie van de handtekening van de wettelijke vertegenwoordigers verplicht.

Vergunning Europe Open

Vanaf 2019 zal er enkel een Europe Open vergunning worden uitgegeven die de nationale vergunning vervangt. Hierdoor zullen alle rijders kunnen deelnemen aan wedstrijden ingeschreven op de BMB kalender en de FIM Europe Open kalender.

Alle BMB vergunninghouders Motorcross zijn individueel verzekerd (persoonlijke ongevallenverzekering) :

• voor hun deelname aan erkende BMB wedstrijden in België en in het buitenland

• voor hun deelname aan wedstrijden in het buitenland ingeschreven op de Open kalender van FIM Europe (website www.fim-europe.com – rubriek sport – motorcross – open calendar)

• voor hun deelname aan vrije trainingen in België en in het buitenland

• voor hun deelname aan VLM wedstrijden (zie punt samenwerkingsakkoord met andere bonden).

Een optie Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) kan worden onderschreven geldig tijdens trainingen op permanent circuit in België, Nederland en Frankrijk. Hierdoor dient er voor de trainingen in Frankrijk geen ‘Pass circuit’ te worden aangekocht bij de FFM. Er wordt een specifiek attest bij de vergunning afgeleverd.

De BMB, VMBB en FMWB hebben, in samenwerking met de firma Magelan Software, een digitale toepassing voor het indienen van je vergunningsaanvraag ontwikkeld. Deze app, My FMB-BMB, kan je installeren op je desktop/laptop en zal weldra ook kunnen geïnstalleerd worden op je tablet/smartphone (Apple en Google Play store). Je vindt de installatie link op de homepage van de BMB website of via volgende link: http://fmb-bmb.magelan.be/ .

De aanvragers van een jaarvergunning 2019 moeten in orde zijn (volledig dossier en betaling) tegen maandagmiddag voor de wedstrijd van ’s zondags.