MX World

01/01/2019 12:55 - geplaatst door Stingray

Honda zal het komende WK en EK aanvangen met twee teams in de MX2 en EMX250. Speerpunt wordt het Assomotor Redmoto Honda team met Mathys Boisramé, de EMX250 kampioen van vorig jaar én onze landgenoot Brent Van doninck. In het EMX250 worden de kaarten verdeeld onder Mitch Evans en Zachary Pichon, die zullen uit komen voor team Honda 114 Motorsports, het speeltje van Livia Lancelot.

Gordon Crockard, Honda Motor Europe Off-Road Manager: "Honda heeft eens terke line-up voor 2019. We willen  hierbi voort bouwen op het succes van Boisramé die de EMX250 titel behaalde. Twee rijders bij Team 114 moeten in het EMX250 voor de continuïteit zorgen."

Mathys Boisrame, Assomotor Redmoto Honda Team: “Na de titel in deEMX250 droom ik er nu echt van om het WK MX22 te rijden. Het is een nieuwe uitdaging. Ik voel me goed bij het team en de motor dus bij Honda blijven was een uitgemaakte zaak. Ik denk dat we van bij de start reeds competitief zullen zijn."

Brent van Doninck, Assomotor Redmoto Honda Team: “Ik kijk er echt naar uit om de Honda te rijden in 2019. Bij mijn eerste kennismaking met deze motor voelde ik me meteen goed op de CRF250R. De motor is zeer comfortabel maar ook heel sterk. Ik ben de hele winter al aan de slag met de Honda. Ik kan bijna niet wachten tot het allemaal echt begint."