MX World

06/01/2019 12:22 - geplaatst door Stingray

We zijn geen statistici, maar volgens ons is Anaheim I de eerste zege van Colt Nichols in het AMA SX 250 kampioenschap West. Zijn eerste profzege ooit! Hij won in Anaheim voor  teamgenoot Dylan Ferrandis. Later op de avond zou Justin Barcia het Yamaha overwicht nog dikker in de verf zetten met de zege in de SX450. Nichols startte op kop voor Shane Mcelrath, RJ Hampshire, Dylan Ferrandis en Cameron Mcadoo. Want in de eerste bocht was favoriet  Adam Cianciarulo iets te ontstuimig de bocht uit gegaan. Terwijl Nichols rustig zijn leidersplaats consolideerde keek Ferrandis de kat uit te boom om vervolgens Hamshire te overrulen. Mcelrath zong het op de tweede plaats uit tot vier ronden voor tijd. Cianciarulo redde nog de meubelen door vijfde te worden. De Franse toprijder Thomas Do begreep hetmeteen al. Hij werd op twee ronden gezet.

De SX250 finale: HIER.

De uitslag en tussenstand SX West Coast: HIER.

Credits: FB Colt Nichols