MX World

06/01/2019 13:00 - geplaatst door Stingray

Hier zijn we dan met onze eerste - weliswaar nog korte - kalender voor 2019. In onze gebeuren is er nog niks te beleven, dat is wachten tot het volgende weekeinde.  Maar dit kunnen we u al serveren voor de vrijdag, zaterdag en zondag die gaan komen.

Thorren!

Credits: Lionel Bost (FB Dewulf).


De wedstrijden

12 januari: AMA SX Glendale, State Farm Stadium.

Justin Barcia en Colt Nichols verdedigen hun leidersplaats, om ee nweek later weer terug te keren naar Anaheim.

12 & 13 januari: CCS 5 GURP TT, Grayan et L’ Hôpital.

Na de diskwalificatie van  Milko Potisek komt alle gewicht op de schouders van onze landgenoot Jeffrey Dewulf. Beiden delen de leiding met elk 500 punten gevolgd door Nathan Watson, Maxime Sot en yentel Martens die met Grayan en Le Touquet nog kampioen kunnen worden.

13 januari SX Futures, Glendale, State Farm Stadium.

De opvolger van de Arenacross competitie is nu onderdeel van de AMA SX series. Ze rijden op zondag op dezelfde baan als de SX-toppers op zaterdag.

11, 12 & 13 januari ADAC SX Dortmund.

ADAC SXCup die het moet stellen zonder een aantal sterke Amerikanen die nu in eigen land aan de slag zijn. Zo onder meer de numer vier Ben Lamay. Maar de titel is binnen voor Gregory Aranda die ook al voor ligt op de andere Amerikaan Gavin Faith. In de SX2-klasse is er meer mogelijk tussen Mathew Baylliss, Julien Lebeau en Yannis Irsuti.

Volgend weekeinde is er een SX in Goes.