MX World

10/01/2019 20:18 - geplaatst door Stingray

Vreemd bericht op de FB-pagina van Red Sand MX park nabij Benicassim. Het ziet er niet goed uit. Als we goed lezen gaat het hier om beloofde - maar niet betaalde - sponsoring van de overheid. En daar is de spreekbuis (Jimenez) niet over te spreken.

Red Sand is al sinds een jaar of drie  een trekpleister voor fabrieksteams. Zij organiseerden vorig jaar een MXGP gewonnen door Caïroli en Prado. Een debuut, maar ook meteen het einde?

Onder Thor een vrije vertaling.

Het is nu al definitief. Red Sand zal in 2019 en in de toekomst geen WK meer verwelkomen.

"Gisteren werd bevestigd waar we bang voor waren: de steun die voor de eerste editie 2018 werd vastgelegd, wordt niet betaald! Dit leidt tot een onherstelbaar gat in de financiën van de organiserende vereniging. Ik zal nu geen commentaar geven wie hier de schuld van is.  Het is wel duidelijk dat de instellingen hier incompetent zijn.  Ik voel ik me persoonlijk zeer teleurgesteld. Wijzelf hebben aan alle engagementen en verplichtingen voldaan. Vandaag besef ik dat dit voor de politieke klasse niet zo belangrijk is. Het is heel gemakkelijk om met grote woorden te zeggen dat ze de sport ondersteunen. Nadien willen de verantwoordelijken hun deel niet in te lossen." 

Dan volgt een passage die ons Spaans - en dat van Google Translate - overstijgt.

"De schade voor Red Sand is enorm. Ik overweeg zelfs de sluiting van onze faciliteiten, zelfs met onmiddellijke ingang.  Niet zozeer vanwege de financiële schade, maar omdat ik ook zwaar mentaal ben aangedaan. Ik dank iedereen voor de steun in de afgelopen maanden, waarin u belangstelling hebt getoond en aanmoediging hebt gegeven om verder te gaan. Maar nu bent U op de hoogte van de situatie. "

"We zullen geen wedstrijden meer organiseren op Red Sand. Zeker niet  voor de regio Valencia. Ze hebben ons slecht behandeld en  nu spelen ze mekaar de zwarte piet door en proberen hun verantwoordelijkheid  te ontlopen. Maar de echte slachtoffers zijn wij en de fans. De daders zullen dit gauw vergeten zijn. Hun mandaten en hun macht is het enige wat deze mensen zorgen baart."

Eens te meer speelt de politiek een spelletje. Niet alleen bij ons - hier liggen nog stapels mooie woorden op papier, die dode letter zijn gebleven - maar dus ook in Spanje.

Niets om vrolijk over te worden.