MX World

09/02/2019 20:30 - geplaatst door Stingray

Het duurt vaak even voordat je een persoon die je kent helemaal kan doorgronden. We kennen Jacky Martens al toen we voor MotorRijder destijds de Husqvarna motor mochten testen. Dat was de motor waar Jacky wereldkampioen mee geworden was. De test was er eigenlijk eentje die er geen was. Lommel was niet gevlakt en lag er na een stevige winterprik keihard bevroren bij. Vvoor een niet zo ervaren rijder was een factory bike sturen geen optie onder deze omstandigheden. Het werd een ruim interview met Jacky die zelf een paar rondjes reed bij temperaturen diep onder nul.

Terug naar de actualiteit nu.....

Het feit wil dat Jacky afgelopen winter rond die wereldtitel een feest gaf voor zijn collega's van toen. Op de uitnodiging stond dat er geen cadeautjes verwacht werden, maar dat men wel iets voor het goede doel mocht bijdragen. En zo toverde een emotionele Martens bij de teamvoorstelling van het Rockstar Energy Husqvarna MX2 Factory team een reuzengrote cheque overleggen met een bedrag van maar liefst 2.678,80 euro. Dat bedrag was door hem en zijn genodigden bij mekaar gebracht op de WK-jubilee. Het bedrag werd overhandigd aan een afgevaardigde van Dr. Claes en bestemd voor 'To Walk Again', het project van Marc Heremans.

Schoon.... en ontroerend.

Credits: shotbyBavo