MX World

10/02/2019 17:26 - geplaatst door Stingray

Vijf overwinningen en een tweede plaats. Dat betekent dat Antonio Caïroli de beste crosser van het voorseizoen was tot nog toe. Nadat hij vroeg op de voormiddag wel  een race uit handen moest geven aan Tim Gajser en Romain Febvre, pikte Antonio de draad weer op in de superfinale. Met de beste rijders uit de MX1 enMX2 op het startgrid lukte Caïroli de kopstart voor Tom Vialle en Samuele Bernardini. Simone Furlotti en Alberto Forato waren ook mee, maar U begrijpt dat dit onvoldoende kwaliteit was, gelet op het feit dat een aantal toppers daar nog achter zaten. Vialle hield het wel heel lang uit. Pas in de achtste van de dertien ronden slaagde Max Nagl er in om de tweede plaats over te nemen. Daarna volgden Jorge Prado Garcia, Tim Gasjer en Gauthier Paulin. Vialle werd nog mooi zesde, twee plaatsen voor Jago Geerts. Brent Van doninck werd zestiende met opgave voor o.m. Renkens en enkele niet starters waaronder Calvin Vlaanderen en Romain Febvre.

Uiteraard verovert de ongeslagen Caïroli ook de titel in de Superklasse.