MX World

04/03/2019 13:56 - geplaatst door Stingray

Het voorseizoen was al goed verlopen maar de eerste Grand Prix zorgt altijd voor extra spanning. Het duo van het F&H Racing Team wist heel goed met deze extra druk om te gaan en begint heel goed aan het FIM Wereldkampioenschap MX2. Tijdens de Grand prix van Argentinië wist Henry Jacobi heel keurig vijfde te worden met evenveel punten als de derde man. Adam Sterry stuurde zijn KX250F naar een negende plaats in het dagklassement. De overwinning ging naar Jorge Prado, de regerend kampioen wist beide manches te winnen.

Zie onder Thor.

Credits: shotby Bavo



Na een heel goed verlopen kwalificatie op zaterdagmiddag voelde de rijders zich klaar voor het eerste duel om de punten. Wanneer het starthek valt komt Henry heel goed uit de start en hij komt als derde uit de eerste bocht. Adam volgt in eerste instantie als zesde maar kan even later een positie winnen. In de derde ronden weet Henry zich naar de tweede plaats te werken ten koste van snelstarter Vialle. Een klein foutje zorgt ervoor dat Adam drie plaatsen verloren heeft en hij in duel moet met landgenoot Watson. De eerste helft van de wedstrijd weet de 22-jarige Henry de tweede plaats in handen te houden maar dan komt Kjer Olsen voorbij. De derde plaats komt vervolgens niet meer in gevaar en tot vreugde van het team komt de Leatt-geklede crosser als derde over de finish. Adam maakt het feest compleet, hij geeft de achtste plek niet meer weg en met beide rijders in de top acht begint het seizoen goed voor het team uit Moordrecht.

De tweede manche over 30 minuten en twee ronden begint minder goed voor het Kawasaki-duo. Beide worden snel ingesloten en moeten dus in de achtervolging. Adam weet nipt in de top tien uit de eerste ronde te komen terwijl Henry gevangen lijkt te zitten in het middenveld. Vol gedrevenheid gaat de 22-jarige Brit aan de slag en hij weet zich halverwege de wedstrijd op te werken naar de vijfde plaats. Na zo’n 20 minuten wedstrijd komt Henry op de zesde plaats te rijden en krijgt hij zijn teamgenoot in het vizier. De Duitser gaat ervoor zitten en komt beetje bij beetje dichterbij aan de vijfde plaats. Dan met nog zes minuten te rijden gaat het op de waves mis met Adam wiens wiel weg glijdt met een valpartij als gevolgd. Henry neemt de vijfde plaats over en komt daar ook over de finish. Met de derde plaats in de eerste manche levert hem dit een vijfde plaats op in het dagklassement. Daarbij moet wel gezegd worden dat hij 36 punten weet te scoren, hetzelfde als derde man Mitchell Evans! Na zijn valpartij verliest Adam een aantal plaatsen maar met een negende plaats komt hij nog in de top tien over de finish. In het dagklassement wordt crosser uit Wales achtste!

Adam Sterry:
“Een keurige eerste GP voor mij. De achtste plaats in het dagklassement geeft een vertekend beeld van mijn kunnen dit weekend. Ik ben erg blij met mijn snelheid, de starts en het rijden. De crash in de tweede manche koste mij een hogere eindnotering maar ik ben erg gelukkig dat ik er zonder kleedscheuren vanaf ben gekomen! Het was een goede eerste GP en vanaf hier nu door pakken naar de volgende wedstrijden.”

Henry Jacobi:
“Mijn zaterdag verliep erg goed, ik werd derde in de kwalificatiewedstrijd. De eerste manche op zondag was mijn start erg goed en ik wist opnieuw derde te worden. De tweede manche begon niet heel goed, ik denk dat ik omstreeks de 20 plaats uit de eerste bocht kwam. Vervolgens ben ik terug gereden naar de vijfde plaats, met twee goede resultaten ben ik tevreden over mijn begin van het GP seizoen.”