MX World

11/03/2019 13:32 - geplaatst door Stingray

In Nieuwdorp konden wel twee reeksen gereden worden voor alle klassen. Al was het op de middag kantje-boordje. Maar later op de dag werd de wind minder krachtig en  zo werd het programma toch normaal vol gemaakt.

Torpjurn Van Hoe was de betere starter en leidde bij de Inters na een ronde voor Mark Boot en Mattis Meersschout. In de vierde ronde nam Boot de leiding over en Van Hoe moest twee ronden later ook passen voor de aanval van Meersschout. Maar deze twee slaagden er in om Boot te verschalken bij het ingaan van de slotronde.

De slotreeks was vlak met de uitslag die al vast lag bij de eerste passage. Boot, Van Hoe, Meersschout en Talon Verhelst (ook vierde in reeks 1). Bijgevolg kon er gerekend worden en kwam de eindzege toe aan Mark Boot voor Van Hoe en Meersschout. 

Voor de verschillende  sub-klassementen, zie Mylaps.

Foto Mark Boot, credits Rendel Baetens.