MX World

11/03/2019 14:02 - geplaatst door Stingray

Dit bericht kregen we binnen van onze vrienden uit Markelo over de voorpremière van een film over Gerrit Wolsink, uit het nabije Laren.

Gerrit Wolsink: één van Nederlands beroemdste motorcrossers.

Tijdens de Grand Prix van Valkenswaard op 31 maart zendt Andere Tijden Sport een aflevering over hem uit. ZINiN biedt u echter in samenwerking met Andere Tijden Sport de unieke mogelijkheid aan om deze documentaire te bekijken op dinsdagavond 26 maart in het bijzijn van Gerrit Wolsink zelf, Normaal-zanger Bennie Jolink en de crew van Andere Tijden Sport. Na de film is er gelegenheid voor het stellen van vragen.

De Achterhoekse crosser, die ook wel de Vliegende tandarts wordt genoemd, had in de jaren zeventig eigenlijk Nederlands eerste wereldkampioen moeten zijn. In 1976 kreeg hij een tweede kans maar toen zat een Belg hem in de weg. Tijdens die dagen werd hij razend populair en stond deze vijfvoudig Grand Prix-winnaar model voor het nummer ‘Oerend Hard’ van Normaal.

Voorpremière uitzending Andere Tijden Sport Gerrit Wolsink : Oerend Hard op 26 maart in theater ZINiN te Nijverdal.
Dit in een mooie setting met Gerrit Wolsink, Bennie Jolink en de makers van de repo. Tevens zal het theater aangekleed worden met banners en archief materiaal van de Vliegende Tandarts, onder andere over zijn wedstrijden op de Herikerberg te Markelo.
Wees erbij en bestel u kaarten via onderstaande link of www.ZINiN.com

Foto Gerrit Wolsink, credits Koen Suyk-Anefo