MX World

20/04/2019 20:47 - geplaatst door Stingray

Perfecte omstandigheden en goed 150 deelnemers over drie klassen. Dat waren de positieve ingrediënten van dag 1 van de Denciol Sand Rookie trofee op de Heeserbergen. Vandaag werd er getraind, chrono gereden en enkele kwalificatie wedstrijden. Een rustig verlopen zaterdag voor de mannen van GP Limburg. Morgen is het menens.

Thor!

Foto: Dave Kooiker, credits FB Kooiker mxworldattila.


Maar eigenlijk waren sommige kwalificatie races best wel spannend. Zoals die van de EMX65 cc. Viteslav Marek en Lotte van Drunen waren echt wel te sterk. Maar om voor de derde plaats achter het starthekken mogen kregen we een leuke verrassing. Maxime Lucas bikkelde in de eerste koershelft om de vierde plaats met de Nederlander Dean Grégoire. Hij werd vierde even voor tijd en kon dan plotseling nog de derde plaats over nemen van Guyan Doensen. Voor veertien dagen werd Maxime al achtste in Velke Uherce.

Twee groepen voor de EMX85 cc. In een vlakke race in groep A won Ivano van Erp van de Brit Charley Heyman en de Fin Kasimir Hinderson. Twee Belgen in de top tien met.... Lucas Coenen en Baptiste Beernaert. De leider in de stand, Sacha Coenen, kwam laat door. Leek dan vlot de top tien binnen te rijden. Tot hij weer een foutje maakte en als twaalfde af klokte. Dan sta je morgen niet op de beste startplaats.

In de B-serie kregen we ook al een internationaal podium Andreas Krogh-Jensen uit Denemarken haalde het voor de Duitser Lucas Bruhn en de Zeed Linus Persson.

35 deelnemers voor de Denicol Sand Rookie. Dat is een mooi deelnemersveld maar het was toch opvallend hoe de liefhebbersjeugd achterwege bleef. Het was ook de spannendste race van de dag met een verrassende kopstarter: de Franse rijder Saad Soulimani. De leider werd gevolgd door Liam Everts en de Rus Nikita Kucherov. Twee ronden lang hield de Fransman het vol, maar viel na een fout terug naar de achtste plaats. Everts leidde dus voor Kucherov, maar het gevaar kwam uit de tweede rij. Dave Kooiker sloot aan bij de koplopers. Hij won eerst het duel met  Kucherov en ging dan inzetten op Everts. En die pakte het listig aan. Hij gaf Kooiker vrije baan maar zette onmiddellijk een tegenaanval op. Helaas kwam Liam hierbij ten val. Hij redde wel de tweede plaats. Kucherov werd nog onder de voet gelopen door een sterk terugkerende Kay Karssemakers.

Morgen gaat het om de punten.