MX World

21/04/2019 19:31 - geplaatst door Stingray

Het is mooi  om horen dat Johan Boonen namens  GP Limburg kon melden dat we ook in 2020 en 2021 een EK-selectie zullen krijgen op de Heeserbergen. De zondag was een hele ontspannende dag zonder overvloed aan reeksen. Het publiek genoot, de rijdertjes deden hun stinkende best en na afloop bleven vele mensen nog nagenieten van dit mooie evenement.

De verslagen leest U onder Thor.

Foto: Lotte van Drunen, straffe meid, credits Kabouter Trek.


En we willen daarmee beginnen met de EMX65 cc.  Vitezslav Marek en  Lotte van Drunen bleken eigenlijk al snel zeker van de eerste twee plaatsen. Marek liet de kleine roze meid niet al te dicht in zijn buurt komen en won met een kleine 8 seconden van van Drunen. Gyan Doensen liet zich verrassen door zowel Anthony Isaksson en Ashton Boughen. De Brit ging in de fout en zo werd Doensen vierde. vlak voor de beste Belg, Maxime Lucas. die een heel mooie inhaalrace reed van de tiende naar de vijfde plaats.

De slotreeks leek een doorslag te worden van de eerste. Want Marek ging weer aan voor van Drunen. Doensen kreeg weer te maken met Isaksson en voor ons was de rekening gemaakt. Te snel want Lotte gaf een portie gas bij en reed het verschil op de verbouwereerde Marke weg. Om vervolgens resoluut én met succes aan te vallen. Vitezslav moest ondergaan en vrede nemen met de tweede plaats in de reeks en in de eindstand. Met Isaksson op drie was het podium gekend. In deze tweede reeks was Ian Ampoorter de beste Belg. Ian was in de eerste reeks gevallen en ver teruggezakt. Maxim Lucas die zijn start mist haalde net de top tien. In de stand bleek Tyla Van De Poel de beste landgenoot, zeg maar de regelmatigste met een zevende en een zesde plaats. 

In de 85 cc is Sacha Coenen zijn leidersplaats kwijt. Twee slechte starts haalden hem helemaal uit zijn ritme. Ivano van Erp en nieuwkomer Andreas Krogh-Jensen waren veruit de besten in beide reeksen. Bovendien wist de Duitser  Lucas Bruhn twee heerlijke achtervolgingen af te sluiten op de derde plaats. Sacha Coenen veroverde maar liefst twaalf plaatsen winst, van negentien naar zeven. Broer Lucas Coenen werd elfde en Baptiste Beernaert dertiende.

Bradley Mesters reed even mee met de tandem van Erp- Krog-Jenssen maar werd vrij snel tot de orde geroepen door Bruhn die op vijf ronden van twaalf naar drie reed. Vierde werd Kasimir Hinderson, uitgevallen in reeks een. 

De Denicol Sand Rookie  werd een kolfje naar de hand van Dave Kooiker. Kooiker riep in de eerste reeks Nikita Kucherov te de orde samen met de Franse rijder Saad Soulimani. Maar Kucherov veerde op en heroverde de pole. Het zou duren tot twee ronden voor tijd eer Kooiker definitief de reeks veilig stelde voor Kooiker en Kay Karssemakers. Soulimani werd vierde, net uit de greep van Liam Everts met ook nog Marnicq Lagrou en Wannes Van De Voorde in de top tien. 

Van De Voorde leunde even bij de top twee - Kooiker en Soulimani - aan omdat Scott Smulders voorin weg viel. Ook Lagrou verspeelde terrein in de tweede ronde. De tweede koershelft stond bol van de spanning. Leek het podium vast te liggen, dan oordeelde de slecht gestarte Karrsemakers daar anders over. Hij stootte door naar de derde plaats, en zo moesten Soulimani en Kucherov dit spel ondergaan. Maar nog was het niet gedaan en in een bos van spanning staande slotronde haalde de Fin Wiljam Malin nog de derde plaats binnen voor Van De Voorde, Everts en Kucherov. Maar omdat ook Soulimani in de slotronde nog een steek liet vallen kon Kucherov nog net mee op het podium. Maar de beste man van deze Denicol Sand Rookie was zonder meer Dave Kooiker.